Nieuws

Samsung onthult Galaxy XCover 7 en Galaxy Tab Active 5

Samsung Galaxy XCover 7
© Samsung
Samsung heeft woensdag de rugged Galaxy XCover 7 en Galaxy Tab Active 5 onthuld. Zowel de tablet als smartphone zijn per direct beschikbaar in België.

Voorafgaand aan de introductie verschenen beide apparaten meermaals in de geruchtenmolen. Van zowel de tablet als de smartphone was zodoende al bekend hoe ze eruit kwamen te zien. Of de gelekte beelden en specificaties klopten, was niet met zekerheid te zeggen. Samsung neemt die onzekerheid ditmaal weg door tijdens CES 2024 zowel de Galaxy XCover 7 als de Galaxy Tab Active 5 te onthullen. Volgens de Zuid-Koreanen zijn ze allebei geschikt voor “de zwaarste uitdagingen”, wat niet enkel zou blijken uit de stevige behuizingen, maar ook uit het stevige hardwarepakket.

De stevige behuizing maakt dat de Galaxy XCover 7 schokbestendig is bij vallen tot 1,5 meter, terwijl de Galaxy Tab Active 5 zelfs bescherming biedt bij vallen tot 1,8 meter. Gebruikers moeten daarvoor wel de meegeleverde hoes gebruiken. Hoewel je mogelijk verwacht dat de schermen om deze reden van plastic gemaakt zijn, gebruikt Samsung gewoon gehard glas. “De Galaxy XCover7 en Galaxy Tab Active 5 zijn uitgerust met respectievelijk Corning Gorilla Glass Victus+ en Corning Gorilla Glass 5”, licht Samsung toe.

Uitgelicht artikel Galaxy Tab Active4 Pro Galaxy Tab Active4 Pro voorgesteld

Samsung zegt verder dat ze stof- en waterbestendig zijn. Details over deze bescherming worden niet genoemd in de persaankondiging, maar het is duidelijk dat ze de IP68-classificatie meekrijgen. Verder zijn ze gekeurd onder de MIL-STD-810H-standaard voor “extreme temperaturen”, valbestendigheid, evenals stof- en waterbestendigheid.

60 Hz- en 120 Hz-schermen

Opmerkelijk is dat Samsung niet al te graag spreekt over de exacte hardware in de Galaxy XCover 7 en Galaxy Tab Active 5. Hetgeen dat bekend is, is dat de XCover 7 een 6,6-inch LCD-paneel krijgt met een 60Hz-beeldverversing en een Full HD-resolutie. Het paneel van de Galaxy Tab Active 5 meet 8 inch en krijgt een 120Hz-beeldverversing en eenzelfde Full HD-resolutie.

Samsung Galaxy Tab Active 5
De Tab Active 5 wordt geleverd inclusief case – © Samsung

Onder de motorkap moet de smartphone het doen met 6 GB RAM, 128 GB opslag, een niet nader benoemde “octa-coreprocessor” en een 4050mAh-batterij. De tablet is verkrijgbaar met iets meer opslag, met keuze uit 128 GB of 256 GB opslag. In beide configuraties levert Samsung de tablet met 8 GB RAM. De batterij meet verder 5050 mAh, en ook in de tablet steekt een onbekende “octa-coreprocessor”.

Verkrijgbaar vanaf 10 januari

Zowel Samsungs Galaxy XCover 7 als de Galaxy Tab Active 5 zijn vanaf 10 januari beschikbaar. Voor de smartphone betaal je 359 euro, en de tablet krijgt een adviesprijs van 579 euro.

ces 2024mobielsamsungsamsung galaxy xcover 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals