Nieuws

Sonos onthult Roam 2 en gloednieuwe app in juni

Sonos Roam
© Sonos
Sonos onthult in juni mogelijk zijn tweede Roam-bluetoothspeaker. Naast de Roam 2 zou het merk ook een gloednieuwe app onthullen voor draagbare producten.

In juni wordt deze app voor het eerst tentoongesteld: dan onthult Sonos in ieder geval de Roam 2, zo meldt Mark Gurman in zijn PowerOn-nieuwsbrief. Gurman bericht dat de vernieuwde Sonos-app in eerste instantie beschikbaar komt voor de Roam 2 en Sonos’ eerste draadloze hoofdtelefoon. Op een later moment wordt de app opengesteld voor de Move-wifispeakers en de eerste generatie Roam.

Eerste details over de Sonos Roam 2

Over de Sonos Roam 2 weet Gurman te vertellen dat de fysieke bediening flink op de schop gaat. Net als op de Era-serie krijgt de bluetoothspeaker touchknoppen voor muziek- en volumebediening. De huidige Roam-speakers bieden nog fysieke knoppen om het volume en de muziek te regelen. Het design van de bedieningselementen zou alvast identiek zijn aan de Era-reeks, aldus de Bloomberg-journalist.

Sonos heeft verder een oplossing uitgewerkt voor de bluetoothproblemen van de eerste Roam. De bluetoothverbinding van die speaker zou regelmatig haperen, met name in drukbevolkte gebieden met veel andere bluetoothapparaten. Vanaf de Roam 2 zou dat probleem voorgoed verholpen zijn. De tijd zal leren of dit werkelijk het geval is.

AirPods Max-concurrent

Vermoedelijk onthult Sonos de Roam 2 gelijktijdig met zijn eerste draadloze hoofdtelefoon. De introductie van die hoofdtelefoon was eerder al gepland voor april of mei, maar is vertraagd door diverse softwareproblemen. Zo zouden er problemen zijn met de manier waarop de headset met wifinetwerken verbonden raakt. Het is onduidelijk of Sonos dit probleem voor juni kan oplossen, of dat de onthulling nog verder wordt uitgesteld.

Mogelijk krijgen we dan twee losse lanceringsevents: een voor de Roam 2 en later nog een voor de lancering van de hoofdtelefoon. Naar verwachting komen we hier in april of mei meer over te weten. De prijs van de Roam-speaker is nog niet bekend, maar we weten wel dat de hoofdtelefoon op de markt komt met een prijskaartje van 449 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business