Nieuws

Honor daagt Samsung uit: renders tonen stijlvolle Magic Flip

Honor Magic
© Honor
Honor lijkt werk te maken van zijn eerste aanval op Samsungs Galaxy Z Flip-reeks. Later dit jaar zou het Chinese merk de Magic Flip onthullen. Daarvan zijn nu de eerste renders opgedoken.

Honor neemt het in een eerder stadium al op tegen de Galaxy Z Fold 5 met de Magic V en later de V2. Tijdens het Mobile World Congress (MWC) gaf Honor-topman George Zhao al te kennen dat ze later dit jaar met een fliptelefoon op de proppen komen. Die smartphone zou in het vaarwater van de Galaxy Z Flip 5 terechtkomen. Een lanceringsdatum kon Zhao nog niet noemen, behalve dat de smartphone in de laatste fase van de ontwikkeling was gekomen. Kortom: de lancering laat niet lang op zich wachten – dat geldt ook voor een eerste blik op het design van de fliptelefoon.

Via Weibo zijn deze week renders van de Honor-fliptelefoon verschenen. Geruchtenmaker Mr. Guan noemt ook een naam van het toestel: Honor Magic Flip. Uit de gelekte beelden blijkt dat de Magic Flip een fors coverscherm krijgt, dat vrijwel de volledige bovenste vouw beslaat. Net als op de Razr 40 Ultra van Motorola loopt het scherm door rond de twee cameramodules. Verder valt nog op dat de Magic Flip een soort neplederen afwerking meekrijgt. Het frame lijkt verder gemaakt van metaal.

Honor Magic Flip
© Weibo

Die neplederen afwerking kennen we intussen al van andere Honor-toestellen. Ook de Magic V kon je krijgen met een neplederen afwerking. Op de V2 is die afwerking exclusief voor de Ultimate. Vermoedelijk komt de smartphone ook gewoon beschikbaar met een volledig glazen afwerking, met eveneens een metalen frame.

Aanval op Galaxy Z Flip-reeks

Voor Samsung is de Magic Flip niet de eerste concurrent die marktaandeel wegsnoept bij de Z Flip-reeks. Motorola’s Razr-serie bouwt voort op dezelfde formfactor, zij het met iets lagere prijzen. De Zuid-Koreanen verliezen ook terrein aan Huawei, dat zijn smartphoneverkopen steeds verder ziet stijgen. Terwijl Huawei zich voornamelijk richt op China, weten Motorola en straks ook Honor meer Westerse markten te bereiken.

Of de Magic Flip het succes van de Galaxy Z Flip kan evenaren, zal de tijd moeten uitwijzen. Dat is ook voor een groot deel afhankelijk van de prijzen en beschikbaarheid van de smartphone. Op het moment van schrijven is de beschikbaarheid van de Honor Magic-serie in Europa nog beperkt. Het Chinese merk verkoopt zijn toestellen vooralsnog enkel in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business