Nieuws

Philips Hue komt met abonnement voor Hue Sync-app

Philips Hue Samsung TV app
© Philips/Samsung
Vind je de aanschafprijs van de Philips Hue Sync-app voor Samsung-tv's iets te hoog, dan kan je nu ook een abonnement nemen. Dat kost je 3 euro per maand.

Samsung kondigde vorig jaar de Hue Sync-app aan als ‘opvolger’ van de HDMI Sync Box. Hiermee kan je de kleuren van je Hue-lampen synchroniseren met beelden op je tv. Echter, niet alle beelden werden door de Sync Box verwerkt. Wie video’s op YouTube bekeek of series streamde op Netflix, zag de kleuren dus niet veranderen.

Een oplossing werd gevonden in de Hue Sync-app voor Samsungs smart-tv’s met Tizen OS. Deze app kan alle video’s uitlezen en Hue-lampen synchroniseren met de kleuren op het scherm.

Eénmalige betaling of maandelijks abonnement

Een nadeel van de Hue Sync-app was het prijskaartje van 130 euro. Daarbovenop moest je ook nog de Hue Bridge aanschaffen om de Hue-lampen te bedienen. Al met al een behoorlijk kostelijke functie.

Hue-fabrikant Signify verlaagt nu de instapkosten door de Sync-dienst als abonnement aan te bieden. In plaats van een eenmalige betaling van 130 euro, kan je nu ook kiezen voor een maandelijks Hue Sync-abonnement van 3 euro. Na 44 maanden kom je dan uit op hetzelfde bedrag.

Integratie in SmartThings-app

Nieuw is verder de integratie van de Hue Sync-dienst in de mobiele SmartThings-app. Voorheen moest je alle instellingen van Sync aanpassen via de interface van je Samsung-tv. Nu kan je die instellingen, zoals het koppelen en beheren van Hue-lampen, ook vinden op je smartphone.

Samsung en Signify introduceren tot slot een Music Mode. In die modus reageren de lampen enkel op de muziek die wordt afgespeeld, en dus niet op de (muziek)video. Voor deze muziekmodus heb je in eerste instantie een Samsung-tv van modeljaar 2024 nodig. Op een later moment komt de muziekmodus ook naar modellen uit 2022 en 2023. Een tijdlijn voor de uitrol van deze functie is nog niet bekend.

Om gebruik te maken van de Hue Sync-app heb je een Samsung-tv uit de Q60-reeks of hoger nodig. Het gaat dan specifiek om QLED-modellen. Samsungs reguliere ledmodellen werken niet met de Hue Sync-dienst.

Uitgelicht artikel Philips Hue Philips Hue-lampen vereisen straks een account

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business