Nieuws

Verbinden Hue-lampen en Samsung tv kost 130 euro

Philips Hue Samsung TV app
© Philips/Samsung
Je Philips Hue-lampen synchroniseren met je televisie: eigenlijk werkt het alleen écht goed als je ook een Philips tv hebt. Een app voor Samsung tv’s brengt daar verandering in.

Philips Hue-lampen kunnen een heuse toevoeging aan je woonkamer zijn: met een druk op de knop verander je de lichtsetting, waardoor je op je gemak televisie kan kijken. Ook voor wie iets meer wilt uit zijn kijkervaring kunnen Hue-lampen iets wezenlijks bijdragen. Door je lampen en je televisietoestel met elkaar te synchroniseren, weerspiegelen de lampen wat er op het tv-scherm gebeurt.

HDMI Sync Box

Van die functie kun je wel alleen gebruik maken als je een Philips tv of een Philips Hue Play HDMI sync box in je woonkamer hebt staan of liggen. Voor televisies van Philips werken alle functies naar behoren. Om de functie met een tv van een ander merk te gebruiken heb je bovendien niet enkel de synchronisatiebox nodig, maar ook een Philips Hue Bridge. Krijg je dan alles aangesloten, kom je tot de conclusie dat je lichten niet meebewegen met je Netflix-serie.

Dat komt door de manier waarop de synchronisatiebox werkt: alle beeldstromen die je met je lampen willen synchroniseren, moeten door de box passeren. Wil je je lampen doen meebewegen met een Netflixfilm of serie die je op Prime kijkt? Dan lukt dat enkel als je kijkt via een Chromecast, Apple TV of dergelijke streaming stick. De Netflix-apps die op je smart-tv geïnstalleerd staan, spelen namelijk rechtstreeks naar het scherm. Hierdoor loop je de synchronisatie met je slimme lampen mis.

Hue Sync App voor Samsung tv’s

Eigenaars van Samsung tv’s en Philips Hue-lampen zullen zich daar geen zorgen meer over moeten maken. Signify ontwikkelde ‘Philips Hue Sync TV’, een app waarmee je toch je lichten kunt synchroniseren. Eenmaal je de app geïnstalleerd hebt, kan je vanop een telefoon of iPad gemakkelijk de positie van de lichten instellen en kiezen welke lampen precies met het toestel zullen synchroniseren.

Alleen zal daar een fiks prijskaartje aan vasthangen: je zal de app, met een prijskaartje van 130 euro, eerst moeten kopen. De app is beschikbaar voor Samsung QLED-tv’s vanaf 2022, maar dan wel alleen als je een Q60-model of hoger hebt. Let er bovendien op dat je ook nog steeds een Philips Hue Bridge nodig zal hebben om de TV-app met je lampen te doen communiceren.

domoticahuephilipsslidertelevisie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals