Nieuws

NordVPN introduceert Saily: reisgenoot om te surfen

Saily esim
© Saily
NordVPN lanceert een nieuwe service waarmee abonnees internationaal kunnen surfen op hun smartphone via een eSIM, voor een vaste prijs.

NordVPN, bekend van zijn VPN-diensten, heeft onlangs Saily gelanceerd – een nieuwe wereldwijde eSIM-service. Het doel van Saily is om een internetverbinding te bieden tijdens het reizen over de hele wereld. De dienst werkt in meer dan 150 landen.

Vykintas Maknickas, hoofd productstrategie bij Nord Security, geeft aan wat de connectie is tussen de VPN-dienst en het nieuwe product: “Na uitgebreide feedback van gebruikers te hebben ontvangen, hebben we gemerkt dat veel van onze klanten de voorkeur geven aan het gebruik van NordVPN tijdens het reizen. Bij Nord Security begrijpen we de waarde van betaalbare, gebruiksvriendelijke en betrouwbare technologie, dus hebben we besloten om reizen nog handiger te maken.”

Simkaart via app

Saily werkt via een app. Je kiest op de website een dataplan voor je trip. Vervolgens download je de app, en activeer je een plan voor je op reis gaat. Het werkt via een eSIM, dus je hebt geen fysieke simkaart nodig. Het stelt gebruikers in staat om tussen aanbieders te wisselen zonder het gedoe van het verwisselen van fysieke simkaarten bij aankomst in een nieuw land. Telenet en Base bieden ook al ondersteuning voor de eSIM.

Saily biedt verschillende abonnementsformules per bestemming. Je selecteert het land waar je naartoe gaat, en vervolgens kies je een bepaald datavolume van 1 tot 20 GB. Die zijn wel maar een beperkte tijd geldig, van één week tot 30 dagen, afhankelijk van hoeveel data je kiest. Voor 1 GB in de Verenigde Staten te gebruiken, betaal je bijvoorbeeld 4,29 dollar.

Alternatief voor lokale wifi

Het bedrijf wijst, naast de handigheid tijdens het reizen, ook op de extra beveiliging die je hebt als je Saily gebruikt. “Het is niet veilig om een openbaar wifinetwerk van coffeeshops te gebruiken. Gebruikers hoeven niet langer naar openbare wifi te zoeken of bang te zijn voor roamingkosten”, volgens Maknickas.

Saily kan dus een handig alternatief zijn voor een plaatselijke simkaart als je wil surfen op reis. Roaming tussen landen in de Europese Unie is al een tijdje inbegrepen in een Belgisch mobiel abonnement, maar als je buiten Europa gaat kan dit een goedkoper alternatief zijn voor roamingkosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business