Nieuws

Ontwerp en specificaties Motorola Edge 50 Ultra gelekt

Motorola Edge 50 Ultra header
© Android Headlines
Motorola onthult de Edge 50-serie naar het schijnt op 3 april. Van de Edge 50 Ultra zijn alvast vrijwel alle specificaties bekend. Ook het ontwerp ligt al op straat.

Motorola introduceert dit jaar opnieuw een Edge Ultra-model. De fabrikant bracht deze lijn voor het eerst uit met de Edge 30-serie in 2022, maar liet de Ultra-variant bij de Edge 40 achterwege. Dit jaar maakt het topmodel dus zijn comeback als de Motorola Edge 50 Ultra. Naar verwachting bestaat de Edge 50-reeks verder uit de Edge 50 en de Edge 50 Fusion.

Goedkopere Qualcomm-chipset

Zoals de naam al suggereert, is de Ultra het absolute topmodel binnen de Edge 50-reeks. Toch lijkt Motorola op sommige onderdelen te besparen om de prijs te drukken. Zo koos de fabrikant niet voor de krachtige Snapdragon 8 Gen 3-chipset van Qualcomm, maar voor de goedkopere Snapdragon 8S Gen 3. De NPU van de 8S Gen 3 is minder performant dan die van de 8 Gen 3, en ook de CPU en GPU zijn net wat minder vlot. In hoeverre je dit in de praktijk merkt, is nog onduidelijk en hangt sterk af van de taken die je op de smartphone uitvoert.

Waar Motorola duidelijk niet op heeft bespaard, is de accu. De 4.500mAh-batterij kan met 125 watt worden opgeladen. Draadloos opladen is ook mogelijk, met een snelheid van maximaal 50 watt. De Edge 50 Ultra lijkt verder te zijn voorzien van alle cameragemakken. De hoofdcamera en de periscoop-zoomsensor hebben beide een resolutie van 50 MP. Met de zoomlens kun je straks foto’s maken met 3x tot 5x optische zoom. Specificaties voor de derde camerasensor achterop zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk betreft het een groothoekcamera.

Nieuwe Moto-designtaal

Het scherm van de Motorola Edge 50 Ultra is, net als op voorgaande Motorola Edge-vlaggenschepen, licht afgerond. We weten dat het om een oledscherm gaat, maar over het formaat of andere details kunnen we enkel speculeren.

De Edge 50 Ultra krijgt wellicht een metalen behuizing. Welk materiaal Motorola op de achterkant gebruikt, is nog niet helemaal duidelijk. Eén model lijkt alvast een nepleren achterkant te krijgen, die alleen in het zwart verkrijgbaar is. Er is ook een goudkleurige variant met houtachtige lijnen, die ook doorlopen in het camera-eiland. Tot slot is er nog een Peach Fuzz Pantone-variant.

Prijzen Edge 50 Ultra

De prijzen van de Edge 50 Ultra zijn nog onbekend. In 2022 kwam de Edge 30 Ultra voor 899 euro op de markt. Vorig jaar introduceerde Motorola de Edge 40 Pro voor hetzelfde bedrag. Of de Edge 50 Ultra ditmaal even duur wordt als de Pro, zal op 3 april moeten blijken. Dan moeten er ook meer details verschijnen over de opslagconfiguraties en de releasedatum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business