Windows 11 Moment 5-update zorgt voor installatieproblemen

Windows 11 logo
© Microsoft
De optionele Moment 5-update (KB5035942) voor Windows 11 zou de nodige kopzorgen opleveren voor gebruikers. Via het Microsoft-forum melden gebruikers zich met installatieproblemen.

Het installatieproces van de Moment 5-update (KB5035942) voor Windows 11 verloopt niet vlekkeloos. Diverse gebruikers melden problemen met de installatie. Bij sommigen blijft de update urenlang op 98% hangen. Anderen melden dat hun scherm na installatie van de optionele update zwart wordt, met alleen de muis nog zichtbaar. De update verwijderen en opnieuw installeren lost het probleem niet op.

Veel gebruikers zeggen dat het Windows niet lukt KB5035942 te installeren. Tijdens de installatie wordt bij hen het ‘Automatic Repair’-proces gestart om een systeemherstelpunt terug te zetten. In sommige gevallen zou de update ook een ‘Blue Screen Error’ (blauw scherm) veroorzaken.

Voor sommige gebruikers lijken de problemen te zijn gerelateerd aan een andere update: KB5036035. Windows 11 lijkt in eerste instantie te falen die update te installeren. Een tweede poging om de update te installeren, lijkt het probleem te verhelpen.

Patch Tuesday-update

Hoewel de update momenteel nog optioneel is, wordt KB5035942 op Patch Tuesday als verplichte Windows-update uitgebracht. Het is nog onduidelijk of Microsoft de bugs voor 9 april kan oplossen, of dat de uitrol van de beveiligingsupdates tijdelijk wordt uitgesteld. De oorzaak van de installatiebugs is op het moment van publicatie nog niet bekend.

Uitgelicht artikel windows 11 22H2 Microsoft promoot upgrade naar Windows 11 bij zakelijke gebruikers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business