Cortina lanceert scherp geprijsde E-Mozzo en E-Mozzo Pro

Cortina E-Mozzo
© Cortina
Cortina heeft donderdag een tweetal nieuwe e-bikes aangekondigd, de Mozzo en Mozzo Pro. Beide e-bikes zijn uitgerust met geïntegreerde, uitneembare batterijen.

Het Nederlandse Cortina heeft zijn assortiment e-bikes de laatste jaren flink uitgebreid. Vorig jaar maakten we al kennis met de E-Lett, en het jaar daarvoor reden we met de Cortina E-Silento. Ditmaal lanceert Cortina gloednieuwe varianten binnen de E-Mozzo-reeks.

E-Mozzo versus E-Mozzo Pro

Cortina’s E-Mozzo Pro onderscheidt zich van het instapmodel door zijn krachtigere Shimano Steps E6100-middenmotor. De Mozzo moet het daarentegen doen met de Steps E5000. Verder biedt de Mozzo Pro riemaandrijving, terwijl de instapversie het nog met een ketting moet doen. Op alle andere vlakken zijn de Cortina E-Mozzo-fietsen echter identiek. Dat geldt ook voor de geïntegreerde accu van 504 Wh. Zelfs de laadsnelheid van die accu is identiek, met 8,5 uur.

Ook zijn beide E-Mozzo-fietsen uitgerust met een geveerde voorvork, Nexus 7-naafversnellingen en hydraulische schijfremmen van Shimano.

Cortina E-Mozzo e-bike
© Cortina

Krachtigere E-Mozzo Pro

Toch kom je net iets verder met de E-Mozzo Pro, belooft Cortina. Dat komt met name door de iets zuinigere motor. Daarnaast biedt de motor ook net iets meer trapondersteuning: de Pro biedt een koppel van 60 Nm, tegenover 40 Nm voor de reguliere E-Mozzo. Tijdens ritten met veel tegenwind of steilere hellingen komt dat extra koppel goed van pas.

Welk model je ook koopt, je bepaalt zelf hoeveel trapondersteuning je krijgt. Via het schermpje op de e-bike kan je kiezen uit drie standen: Sportief (hoge stand), Comfort (natuurlijker) en Custom (zelf in te stellen via de Shimano-app). Het schermpje is vrij eenvoudig te koppelen aan je telefoon via Bluetooth. Via de Shimano-app kan je ook de maximale ondersteuningssnelheid aanpassen. De limiet ligt op 25 km/u, dus je kan de snelheid enkel naar beneden bijstellen.

Prijzen en beschikbaarheid

Cortina heeft de E-Mozzo en E-Mozzo Pro vandaag uitgebracht. Via de website van Cortina kan je de nieuwe e-bikes meteen bestellen. Beide modellen zijn beschikbaar in een dames- en herenmodel. De E-Mozzo is in slechts één kleur verkrijgbaar: Eclips Black, voor 2.999 euro.

De E-Mozzo Pro kost 3.449 euro, en komt in twee kleuren: Eclips Black en Midnight Violet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business