Nieuws

Facebook gaat TikTok achterna met nieuwe videospeler

Facebook TikTok logo
© iStock / 5.15 West
Facebook lanceert een fullscreen-videospeler op hun platform, die Reels, lange video’s en livestreams combineert.

Het sociale netwerk Facebook introduceert een update voor de videospeler op hun platform. Deze update brengt de content samen van Reels, lange video’s en livevideo’s. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost.

Als je op een video drukt op het platform, zal die automatisch in een verticaal formaat op het volledig scherm verschijnen. Voor de update verschenen die ook soms horizontaal, in een meer klassieke Facebook-ervaring. Dit stopt dus, maar je kan er nog steeds voor kiezen om achteraf de video horizontaal te bekijken. Je kan ook op de zijkanten tikken om tien seconden over te slaan of terug te keren in de video.

Heel gelijkaardig aan hoe het op TikTok werkt dus. Het is niet verrassend dat Meta een succesvol concept van een andere app kopieert, want dat is al meermaals eerder gebeurd op met bijvoorbeeld Reels, Stories, Dating en Threads.

Aanbevelingen

Daarnaast worden aanbevelingen van video’s ook verbeterd. Meta vuurt automatisch volgende video’s op je af, en die zullen meer gebaseerd zijn op je interesses. Eerder hadden ze ook al aangekondigd gebruik te maken van AI voor die aanbevelingen.

Meta experimenteert al langer met Facebooks videospeler. Zo gingen ze in het verleden al snel TikTok achterna met de introductie van Reels, de korte video’s op het platform. Ook maakten ze filmpjes van je eigen foto’s, en wordt de videospeler een apart deel van de app-ervaring.

De update komt deze maand naar iOS en Android in de Verenigde Staten en Canada. De rest van de wereld wacht er nog enkele maanden op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business