Nieuws

Facebook maakt slideshow-filmpjes met je foto’s

Facebook gaat Google en Apple achterna, en introduceert nu een functie die zelf filmpjes samenstelt op basis van je foto’s.

Facebook komt met een nieuwe toepassing voor zijn sociale netwerk. Als je in de afgelopen 24 uur vijf of meer foto’s hebt genomen, en je wilt een status posten, zal Facebook je vragen om ‘Slideshow’ uit te proberen, dat meldt TechCrunch.

Automatische filmpjes

De bedoeling is dat Slideshow wekt als de ‘Assistent’-functie van Google Foto’s of de nieuwe ‘Memories’-functie waarmee Apple onlangs uitpakte met de voorstelling van iOS 10. Automatisch worden er een reeks foto’s en/of filmpjes uitgepikt die bij elkaar horen, om ze dan in een fraaie diavoorstelling te gieten met een muziekje erbij. Gebruikers kunnen zelf ook filmpjes maken, of de automatisch gegenereerde filmpjes aanpassen.

De functie werd eerst uitgetest als onderdeel van de aparte ‘Facebook Moments’-app, maar Slideshow rolt nu dus uit naar Facebook zelf.

“We weten allemaal dat mensen graag foto’s nemen en delen over hun activiteiten gedurende de weekends. Of het nu om een familiebijeenkomst, een tripje onder vrienden of een stevige maaltijd gaat”, zo meldt Facebook. “Met de nieuwe functie bundel je al die speciale foto’s in een formaat dat helemaal past bij het soort activiteit.”

iOS

Facebook biedt 10 thema’s aan waarin je je diavoorstelling kan presenteren, waaronder: verjaardag, speels, dankbaar en tropisch. Voorlopig zal de nieuwe functie enkel nog uitgerold worden in de iOS-app van Facebook. Deze week zal je de Facebook-app op je iOS-toestel kunnen updaten. In onderstaand filmpje zie je Slideshow al aan het werk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business