Nieuws

Google verbetert scrollen door ellenlange Sheets

Google Sheets
© Google
Google rolt soepel scrollen naar specifieke delen in Sheets uit naar alle gebruikers, vergelijkbaar met Excel.

Google heeft een functie aangekondigd die de controle over je scrollervaring in Google Sheets bijwerkt. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost. Met soepel scrollen kun je naar een specifiek deel van een rij of kolom scrollen en stoppen waar je maar wilt binnen de spreadsheet.

Deze update werkt met alle Sheets-functies, zoals bevroren rijen, verborgen kolommen, grafieken, knoppen en opmerkingen. Het werkt bij zowel horizontale als verticale layouts, en ook wanneer je scrollbars gebruikt (in plaats van een muis/trackpad).

Google Sheets
© Google

Voor degenen die dagelijks door uitgebreide spreadsheets navigeren, is dit een grote hulp. Het voorkomt het steeds over cellen moeten gaan die niet relevant zijn. Excel had deze functie al enkele jaren. De update wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers van Google Sheets.

Google Sheets

Google Sheets is een online spreadsheet-tool van Google, waarmee je gemakkelijk samen kunt werken en gegevens kunt analyseren. Het lanceerde als deel van het Workspace-pakket, als tegenhanger van Microsoft Excel.

Uitgelicht artikel Android-logo 2023 Android 15 krijgt nieuwe desktopmodus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business