Nieuws

Sonos lanceert mogelijk op 7 mei grote update voor mobiele app

Sonos Sub Mini app
© Sonos
Sonos brengt op 7 mei een grote update uit voor zijn mobiele app, met onder andere een nieuwe lay-out en functies.

Sonos is van plan een aanzienlijke update uit te brengen voor zijn mobiele app op Android en iOS, zo meldt The Verge op basis van gelekte afbeeldingen. De app zal een nieuwe lay-out krijgen en het installatieproces voor nieuwe producten vereenvoudigen.

De vele tabbladen onderaan uit de oude app maken hier plaats voor een vernieuwde zoekbalk. Deze tabbladen worden nu weergegeven op het startscherm, samen met afspeellijsten en muziekdiensten. Daarnaast krijgen gebruikers de mogelijkheid om het startscherm naar eigen wens aan te passen en verschillende secties in een eigen volgorde te rangschikken. In de “Jouw Systeem”-sectie zullen de speakerinstellingen te vinden zijn. Ook krijgt de look van de app, inclusief het logo en de minispeler, een nieuw design.

Update voor S2-app

Deze vernieuwing zal dienen als een update voor de Sonos S2-app, die in 2020 werd uitgebracht. De S2-app bracht nieuwe functies met zich mee, zoals een verbeterde geluidskwaliteit en de mogelijkheid om meerdere speakers te verbinden in ‘Room Groups’. Echter, dit ging gepaard met het verlies van ondersteuning voor bepaalde oudere speakers, en de rommelige interface met vele tabbladen kreeg ook kritiek. Het lijkt erop dat het bedrijf deze problemen nu wil aanpakken.

Volgens The Verge zal de vernieuwde app op 7 mei beschikbaar zijn in de App Store en de Play Store. Bovendien wordt verwacht dat het bedrijf in juni zijn nieuwe bluetoothspeaker, de Roam 2, zal onthullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business