Nieuws

Telecomprovider Youfone gaat verder als Yoin in België

Youfone wordt Yoin
© Yoin
De Nederlandse budgetprovider Youfone begon in 2021 met het aanbieden van telecomdiensten in België. De overname van het Nederlandse Youfone leidt nu tot een naamsverandering.

KPN nam in 2023 de Nederlandse tak van Youfone over. De Belgische telecomactiviteiten vielen, zoals toen al duidelijk werd, niet onder de overname. Sindsdien was het wachten op groen licht van de autoriteiten, die moesten beslissen of de overname KPN een concurrentievoordeel zou opleveren. Drie weken geleden viel het definitieve besluit: KPN mag Youfone inlijven. Nu wordt ook duidelijk wat dit betekent voor de Belgische tak, die verder zal gaan onder de naam Yoin.

Youfone verdwijnt daarmee definitief als merknaam in België. Op de nieuwe naam, het nieuwe logo en een frisse nieuwe huisstijl na, blijft het aanbod ongewijzigd. De onderliggende gedachte voor betaalbare telecom blijft dus bestaan. Yoin zal ook blijven samenwerken met Proximus voor zijn vaste en mobiele telecomdiensten, en opereert daarmee als een Mobile Virtual Network Operator (MVNO).

Het duurt nog tot 15 april voordat de nieuwe naam en het logo op de website verschijnen. De Belgische MyYoufone-app wordt op dat moment ook omgedoopt tot de MyYoin-app. Naast de gewijzigde naam krijgt de app dan ook een nieuwe huisstijl. Daarmee moet duidelijk worden dat Yoin zijn banden met het Nederlandse merk heeft verbroken.

Toekomst voor Youfone

In Nederland blijft Youfone wel voortbestaan. Een opvallend besluit, gezien KPN met Simyo al een merk heeft dat betaalbare telecomdiensten aanbiedt. Voorlopig lijken de twee merken met elkaar te concurreren. Het is de vraag hoelang Youfone zijn onafhankelijke positie binnen het KPN-merkenportfolio kan behouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business