Nieuws

Nubia brengt goedkoopste vouwbare telefoon naar Europa

nubia Flip 5G
© Nubia
's Werelds goedkoopste vouwbare fliptelefoon komt in april. Dat heeft Nubia donderdag bevestigd. Pre-orders voor de Nubia Flip 5G kunnen vanaf 29 april worden geplaatst.

Nubia onthulde dinsdag de Amerikaanse lanceringsdata en prijzen van de Nubia Flip 5G. Het basismodel met 256 GB opslag en 8 GB RAM kost 499 dollar, terwijl je 699 dollar betaalt voor de versie met 12 GB RAM en 512 GB opslag. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar de vouwbare smartphone zal ook hier scherp geprijsd zijn.

Meer informatie volgt uiterlijk op 29 april, wanneer Nubia start met de voorverkoop in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Waar de telefoon verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk. Eerdere Nubia- en ZTE-toestellen (ZTE is het moederbedrijf van Nubia) waren steeds enkel via hun eigen webwinkels verkrijgbaar. Dit doet het Chinese merk om op kosten te besparen – producten in de winkelschappen leggen is kostbaar.

In Europa zal Nubia met name moeten opboksen tegen de foldables van Samsung en Motorola. De Razr 40 is momenteel mogelijk de belangrijkste uitdager. Die fliptelefoon is al verkrijgbaar voor minder dan 600 euro. De Galaxy Z Flip 5 van Samsung is met een minimale prijs van 819 euro op het moment van publicatie wel een stuk duurder.

Middenklasse foldable

Motorola’s Razr 40 komt qua specificaties behoorlijk in de buurt van de Nubia Flip 5G. Beide foldables draaien op de Snapdragon 7 Gen 1 van Qualcomm, met ten minste 8 GB RAM en 256 GB opslag. Ze hebben ook allebei een 6,9-inch-oledscherm, zij het met een iets lagere beeldverversing op de Flip 5G van 120 Hz (ten opzichte van 144 Hz voor de Razr).

De batterij van de Nubia is met 4.310 mAh juist weer iets groter. Opladen gaat met maximaal 33 W. De camera’s: er zijn er achterop twee aanwezig, elk 50 MP sterk. De selfiecamera kan foto’s maken van 16 MP.

mobielnubiazte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals