Nieuws

Maak je eigen muziek met nieuwe AI-tool Udio

Udio
© Udio
Een bètaversie van Udio, een AI-muziektool ontwikkeld door voormalige Google Deepmind-ontwikkelaars, werd woensdag gelanceerd.

Voormalige ontwikkelaars van Google Deepmind, Google’s afdeling voor artificiële intelligentie, zijn zelf begonnen met een eigen AI op poten te zetten. Die krijgt nu vorm onder de naam Udio, en draait rond het maken van muziek. Dat maken de ontwikkelaars bekend op X.

De app laat toe om via prompts zelf een muziekstuk te creëren. Je voert bepaalde eigenschappen in dat je liedje moeten hebben in woorden, zoals je dat op ChatGPT zou doen, maar in de plaats van een tekstoutput volgt er nu een volwaardig muziekstuk. Als input geef je een combinatie van een omschrijving en eigenschappen. Dat kan bijvoorbeeld “een lied met een zomerse sfeer” zijn, en met als tags “jazz, gitaar, warm, zacht”. Je kan ook een bepaalde artiest als referentie toevoegen, om een stijl die erop lijkt te creëren. Gebruikers krijgen twee tracks, waarna ze deze naar hartenlust kunnen bewerken.

Daarnaast kan Udio ook zang aan de muziek toevoegen. Je kan zelf lyrics schrijven, of ze laten genereren. Verschillende talen worden ondersteund, zoals Engels, Frans, Duits en Italiaans. Nederlands is mogelijk, maar bij het uittesten was de tekst niet heel coherent. Het programma verbiedt wel om stemmen van bekende artiesten na te bootsen.

Udio is gelanceerd in bèta, en is momenteel gratis te gebruiken. De limiet ligt op 1200 liedjes per maand. De ontwikkelaars werken aan het verbeteren van onder andere de geluidskwaliteit en meer bewerkingsopties toe te voegen. Gratis proberen kan makkelijk door in te loggen met Google of X op de site. Adobe kondigde recentelijk een soortgelijk project aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business