Nieuws

Google komt met nieuwe, betalende versie van Chrome voor bedrijven

ChromeOS
© iStock / Savusia Konstantin
Met Chrome Enterprise Premium biedt Google wat extra beveiliging aan bedrijven, al staat er natuurlijk wel een prijs tegenover.

Eerder deze week liet Google weten dat het de Chrome-familie uitbreidt. Dat doet het met een nieuwe versie van de browser: Chrome Enterprise Premium. Het gaat om een betalende versie van de gekende Chrome-browser, die dient voor zakelijk gebruik.

Met de Enterprise Premium-versie van Chrome laat Google zien dat het zijn zakelijke gebruikers beter wil beschermen tegen cyberdreigingen. Dat is mogelijk dankzij meer dieptastende detectiecapaciteiten én de mogelijkheid om toegang te beperken. Om gebruikers te beschermen, zal de browser AI gaan gebruiken. Er werd een systeem ingebouwd dat in staat is om malware- en phishingaanvallen te herkennen en tegen te houden.

Verder kan de browser vrij fijnmazig geconfigureerd worden. Zo kunnen beheerders bepaalde webapplicaties toegang geven tot systeemdata, of net niet. Daarnaast zit er ook een netwerkanalysetool in de enterprisebrowser. Die scant de trafiek van en naar je apparaat, en is zo in staat om ongeautoriseerde datatransfers een halt toe te roepen.

Bestaand aanbod

Vandaag bestaat er met Chrome Enterprise al een zakelijke variant van Google Chrome. De Enterprise Premium-versie bouwt daarop voort en krikt de beveiliging wat verder op. Volgens Google moet die nieuwe browser vooral het werk van IT-teams heel wat makkelijker maken: de managementtools zitten namelijk allemaal in de browser ingebakken, en zijn makkelijk in gebruik.

Met Chrome Enterprise Premium breidt Google dus vooral het zakelijke aanbod uit. Bedrijven kunnen sinds 2017 al een gratis Chrome Enterprise Core Edition gebruiken. Die biedt enkel de meest essentiële bescherming tegen malware en phishing. Tegelijkertijd kwam ook Chrome Enterprise op de markt. In dat pakket zat al extra beveiliging en 24/7-klantondersteuning. Het nieuwe Chrome Enterprise Premium zal iets duurder uitvallen, maar biedt voor die meerprijs wel extra functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business