Nieuws

IMAX Enhanced-geluid voor ‘Queen Rock Montreal’ op Disney+

Queen IMAX Disney+
© Disney+
Disney+ lanceert IMAX Enhanced-geluid voor 'Queen Rock Montreal' en 18 Marvel-films wereldwijd op ondersteunende apparaten.

De release “Queen Rock Montreal” zal op 15 mei wereldwijd in première gaan op Disney+. Dit wordt de eerste film op het platform met IMAX Enhanced-geluidskwaliteit. Tegelijkertijd krijgen abonnees met apparaten die IMAX ondersteunen wereldwijd toegang tot 18 Marvel-films met deze audio- en videostandaard.

Het nieuws werd aangekondigd door Disney+, IMAX Corporation en DTS, die de audiotechnologie voorzien. Abonnees met apparaten waarop IMAX mogelijk is kunnen gebruik maken van de betere audiostandaard, DTS:X.

DTS:X komt quasi overeen met Dolby Atmos. Het geluid lijkt van overal te komen en vult de volledige ruimte, om de ervaring meer gelijk te maken aan die van in een bioscoop. Er is geen speciale cinema-luidsprekerconfiguratie vereist, in tegenstelling tot Dolby Atmos, dat ook al beschikbaar is op Disney+.

Queen en Marvel

“Queen Rock Montreal” is de film van het volledige concert van Queen in Montreal, dat plaatsvond in 1981, met bekende nummers zoals “We Will Rock You” en “Bohemian Rhapsody”. De video en audio zijn gerestaureerd voor het nieuwe publiek op Disney+.

Naast de Queen-film wordt de technologie ook geïntroduceerd voor bepaalde Marvel-films. De producties die beschikbaar zijn met IMAX Enhanced-geluid op Disney+ zijn “Avengers: Infinity War,” “Black Panther,” en “Captain Marvel,” onder andere. Een volledige lijst vind je hier.

Disney+ wordt de eerste grote streamingdienst die IMAX Enhanced introduceert. De integratie ervan bevestigt de langdurige samenwerking tussen IMAX en Disney Entertainment, die begon in 2010 met de introductie van het Marvel Cinematic Universe in IMAX-theaters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business