Nieuws

Logi AI Prompt Builder geeft muizen en toetsenborden ChatGPT-shortcuts

Logi AI Prompt Builder
© Logitech
Muizen en toetsenborden van Logitech krijgen straks ingebouwde snelkoppelingen waarmee je de prompt builder van ChatGPT kan openen.

Dat bewerkstelligt Logitech met de nieuwe softwaretool Logi AI Prompt Builder. Concreet geeft die je snelle toegang tot de mogelijkheden van ChatGPT. Eerst koppel je een bepaalde toets van je toetsenbord of een muisknop aan de tool, die onderdeel wordt van de Logi Options+-app. Het venster van de tool verschijnt dan wanneer je de overeenstemmende knop indrukt. Dat kan je bijvoorbeeld doen nadat je online een stukje tekst selecteerde. Via de Logi AI Prompt Builder kan je er dan meteen voor kiezen om de tekst te herschrijven, samen te vatten of als een e-mail op te stellen. Dat meldt Logitech in een blog.

Maar daar stopt het niet. Je kan de ervaring helemaal personaliseren en er je eigen acties aan koppelen. Het wordt zelfs mogelijk om met een snelkoppeling beelden te laten genereren. En binnen elke feature kan je de lengte van de resultaten en de toon van de inhoud aanpassen, zodat die aan jouw noden voldoet. Het moet ChatGPT toegankelijker maken en nog beter integreren in je workflow.

Toegang tot Logi AI Prompt Builder

Logitech geeft nog mee dat je de Logi AI Prompt Builder kan gebruiken zolang je een muis of toetsenbord hebt dat compatibel is met de Engelstalige versie van de Logi Options+-app. Ook MX-, Ergo-, Signature- en Studio Series-apparaten worden ondersteund. Toch heb je met een recent toestel niet altijd de garantie dat je de Logi AI Promp Builder kan gebruiken. Zo meldde The Verge dat hun M557-muis uit 2022 alvast niet ondersteund wordt. Logitech heeft ook een product uitgebracht dat speciaal voor de AI-snelkoppeling een toets kreeg: de Signature AI Edition Mouse. Die is voorlopig wel enkel beschikbaar in de VS en in het Verenigd Koninkrijk.

Eerder dit jaar stelde Microsoft een toetsenbord voor dat Copilot integreert met een gelijkaardige feature. In het voorjaar zouden nieuwe pc’s en Surface-toestellen uitgerust zijn met Copilot-snelkoppelingen.

Uitgelicht artikel ChatGPT Nieuwe versie van ChatGPT draait minder rond de pot

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business