Nieuws

Nieuwe versie van ChatGPT draait minder rond de pot

ChatGPT
© iStock / Robert Way
Dankzij een update van GPT-4 Turbo draait ChatGPT nu minder rond de pot. De antwoorden moeten ook natuurlijker aanvoelen.

ChatGPT is één van de meest gekende en vaakstgebruikste AI-chatbots die er zijn. OpenAI maakte vandaag bekend dat de chatbot een upgrade krijgt, al zullen alleen betalende gebruikers daarvan kunnen profiteren.

Wie een ChatGPT Plus-, Team- of Enterprise-abonnement heeft, heeft vanaf vandaag toegang tot een betere versie van het GPT-4 Turbo-taalmodel. OpenAI laat via X weten dat de bot voortaan beter kan schrijven, rekenen, redeneren en programmeren. Daar blijft het echter niet bij. ‘gpt-4-turbo-2024-04-09’, zoals het geüpdatete model officieel heet, heeft ook wat meer kennis van de wereld. Het nieuwe model werd getraind op gegevens die tot december 2023 gaan. De vorige versie van GPT-4 Turbo ging maar tot in april 2023.

Het nieuwe taalmodel zorgt er ook voor dat ChatGPT iets directer wordt. De chatbot zal meer “gesprekstaal” gebruiken, waardoor de chatervaring heel wat natuurlijker zal aanvoelen. Dat hoeft niet te zeggen dat de bot zijn antwoorden in het lang en breed zal uitmeten. Integendeel: het nieuwe model zorgt ervoor dat ChatGPT voortaan iets minder breedsprakerig is. De antwoorden worden dus korter, meer to-the-point, maar wel natuurlijker.

Eerder deze week bracht OpenAI al een update uit voor GPT-4 Turbo. Met die update maakte het bedrijf het mogelijk om afbeeldingen aan de chatbot voor te schotelen. Die mogelijkheid werd ingewerkt in de API, waardoor ontwikkelaars er nu mee aan de slag kunnen. Gebruikers die via het web of de smartphone met het meest recente GPT-4 Turbo-model spreken, kunnen ook afbeelding opladen. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je een abonnement op de chatbot hebt: anders heb je namelijk geen toegang tot GPT-4, maar moet je het met oudere en minder geavanceerde taalmodellen zoals GPT-3.5 stellen.

Uitgelicht artikel ChatGPT OpenAI verklapt per ongeluk details over GPT-4.5 Turbo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business