ChatGPT werkt voortaan ook zonder account

ChatGPT
© iStock / Robert Way
OpenAI's AI-chatbot ChatGPT kan voortaan ook worden gebruikt zónder account. Hiermee wil het AI-bedrijf zijn chatbot openstellen voor een breder publiek.

Vrijwel alle AI-chatbots vereisen dat je inlogt voordat je ingewikkelde vraagstukken kan voorleggen. Microsofts Copilot is daar tot op heden een uitzondering op: die kan 10 verzoeken verwerken voordat je moet inloggen. OpenAI gaat ditmaal een stapje verder, zo kondigde de AI-ontwikkelaar maandag aan in een blogpost. Iedereen kan straks vragen stellen aan ChatGPT zonder account. Hiervoor hoeven ze enkel naar chatgpt.com of chat.openai.com te surfen.

Op het moment van publicatie toont ChatGPT nog een inlogscherm: dat staat dus te verdwijnen. Het bedrijf laat weten de mogelijkheid om ChatGPT zonder account te gebruiken “uit te rollen”. Hierdoor kan het nog enkele weken duren voordat iedereen de chatbot zonder account kan gebruiken.

AI-tools voor iedereen

OpenAI zegt dat de kern van zijn missie is om tools als ChatGPT “breed beschikbaar” te maken, zodat “mensen de voordelen van AI ervaren”. Dat lijkt overigens ook wel te lukken mét inlogscherm – zo’n 100 miljoen mensen gebruiken wekelijks ChatGPT. Toch moet het verdwijnen van dat scherm de AI-tool nog iets toegankelijker maken. Zeker voor gebruikers die met AI willen experimenteren zonder direct een account te hoeven aanmaken.

Net als gebruikers die zijn ingelogd, krijg je toegang tot het GPT-3.5-taalmodel. Ook kunnen ze via het instellingenpaneel aangeven dat hun data niet gebruikt mag worden voor AI-training. Wie niet inlogt, kan zijn gesprekken echter niet opslaan of delen. Ook kan je geen spraakgesprekken voeren met de AI.

Extra veiligheidsmaatregelen

OpenAI meldt tot slot dat het “aanvullende inhoudswaarborgen voor deze ervaring” heeft toegevoegd. Het gaat dan om het blokkeren van vragen in een breder scala van categorieën. Die gelden dus niet voor gebruikers die bij ChatGPT zijn ingelogd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business