Nieuws

Samsung Galaxy-telefoons krijgen groene lijn op het scherm na update

© Samsung
Door een hardwareprobleem zien verschillende gebruikers een groene lijn op het scherm van hun oudere Samsung Galaxy-telefoon verschijnen.

Heel wat telefoons uit de Samsung Galaxy-reeks kampen met problemen na de laatste software-update. Het probleem treft vooral oudere toestellen, en lijkt het meest uitgesproken bij modellen uit de Samsung Galaxy S21-reeks.

Software-updates en gamen

Gebruikers zien, na het installeren van de laatste software-update, een groene lijn op het scherm verschijnen. Het gaat om een dunne, felgroene lijn die verticaal over het hele scherm loopt. Het probleem lijkt vooral visueel te zijn, maar zou er ook voor kunnen zorgen dat het touchscreen niet meer naar behoren werkt. Vooral de Galaxy S21 Ultra en Galaxy S21 FE worden getroffen door de groene lijn.

Opvallend is echter dat niet iedereen een software-update als schuldige aanwijst. Sommige gebruikers hebben last van het probleem, ook al hebben ze geen updates geïnstalleerd. Op X melden meerdere gebruikers dat ze de lijn zien verschijnen nadat ze de April-patch installeerden. Wie zijn telefoon niet bijwerkte, wijst doorgaans naar lange gamingsessies als oorzaak: na het gamen zien ze namelijk plots de lijn verschijnen.

Hardwareprobleem

Dat doet vermoeden dat het eigenlijk om een hardwareprobleem gaat. Wellicht is er iets mis met de aansluiting van het scherm op het moederbord. Die kan wat beschadigd zijn of zit misschien los, wat voor problemen kan zorgen. Dat gebruikers de groene lijn zien verschijnen na een update of na het gamen? Dat heeft alles met hitte te maken. Tijdens het installeren van zo’n update of tijdens het spelen van een spelletje wordt het toestel warm, en dat zou allerlei gevolgen hebben voor het toestel.

Zo zou het kunnen dat de componenten in- en uitzetten omdat ze warm worden. Een andere mogelijkheid is dat de hitte invloed heeft op de lijm in het toestel. Die zou, onder invloed van de hitte, loslaten. Daardoor komt de connector dan weer los te zitten, wat resulteert in de groene lijn.

Het is niet de eerste keer dat zo’n probleem zich voordoet. Vorig jaar deelde OnePlus nog levenslange garantie uit aan Indiase gebruikers, omdat hun toestellen daar een gelijkaardig probleem vertoonden. Samsung heeft het probleem nog niet officieel erkend, dus het is de vraag of en wanneer er een oplossing komt voor gebruikers.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Flip 4 Schermproblemen blijven Samsung-gebruikers treffen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business