Nieuws

Vier kleuropties Google Pixel 8a lekken uit

Google Pixel 8a liggend
© OnLeaks
Google onthult dit voorjaar de Pixel 8a. Naar het schijnt komt de nieuwe Pixel-smartphone er in vier kleuren, waarvan deze week de eerste scherpe afbeeldingen zijn verschenen.

Diverse bronnen meldden eerder dat de Pixel 8a in vier kleuren wordt uitgebracht: Obsidian (zwart), Porcelain (beige), Bay (lichtblauw) en Mint (lichtgroen). De duurste Pixel 8a met 256 GB opslag komt volgens die berichten enkel beschikbaar in Obsidian, terwijl de variant met 128 GB opslag in alle vier kleuren te krijgen zal zijn. Of dat ook in België het geval is, is nog onduidelijk. Tot die tijd moeten we het doen met de officiële renders van de Pixel 8a, die verschenen via Android Headlines.

Kopie van Pixel 8 (Pro)

De renders bevestigen eerdere renders van Google’s betaalbare Pixel. Opvallend is dat de hoeken van de Pixel 8a aanzienlijk ronder zijn dan die van de Pixel 8 en 8 Pro. Het ontwerp van de 8a is op andere vlakken grotendeels identiek aan de vlaggenschepen, inclusief het cameravizier. De randen om het scherm van de middenklasser zijn wel een stukje dikker, zoals we dat vaker zien bij Pixels in de a-serie.

Uit de renders blijkt verder nog dat het glas achterop de Pixel 8a een matte afwerking krijgt, terwijl het frame, gelet op de antennebanden, van metaal is gemaakt. Zoals eerder gelekt, is de Pixel 8a voorzien van twee camera’s achterop en één selfiecamera voorop. Qua hardware zijn deze identiek aan de Pixel 7a.

Google I/O 2024

Google heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over de nieuwste Pixel a-telg. Vermoedelijk duurt het echter niet lang voordat er meer informatie beschikbaar komt. De Pixel 7a werd vorig jaar tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei onthuld. Ook dit jaar vindt deze conferentie plaats in mei, met dus kans op de introductie van de Pixel 8a.

Het prijskaartje van de Pixel 8a zou mogelijk iets hoger liggen dan zijn voorganger. WinFuture meldde eerder dat de variant met 128 GB opslag ongeveer 570 euro gaat kosten. Momenteel betaal je voor de Pixel 7a zo’n 499 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business