Nieuws

Eerste game-emulator Delta verschijnt in App Store

Delta-Game-Emulator
© Delta
Nadat Apple bekendmaakte dat game-emulators mogen verschijnen in de App Store, komt de eerste in de vorm van Delta.

De eerste game-emulator is verschenen in de App Store. Delta, een gratis emulator voor iOS, biedt ondersteuning voor een breed scala aan Nintendo-consoles, waaronder de Super Nintendo, Nintendo 64, en Game Boy Advance. Deze release maakt het mogelijk om games die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor deze systemen te spelen op iPhone en iPad. Daarnaast zijn er toegevoegde iOS-specifieke functies zoals AirPlay.

De recente beslissing van Apple om de beperkingen voor retrogame-emulators op haar platform te versoepelen, creëert meer bereik voor de apps. Riley Testut, de maker van Delta, geeft aan dat emulatoren zoals Delta cruciaal zijn voor het behoud van oudere games. Zonder deze emulatoren zouden deze spellen verloren kunnen gaan voor latere generaties.

Zo’n apps waren al eerder wel beschikbaar op Apple-apparaten, maar dan moest dit geïnstalleerd worden via sideloading. Delta zelf kon dus al geïnstalleerd worden, maar nu kan dit via officiële wegen.

In principe waren ze niet de eerste. De Game Boy Advance-app iGBA verscheen al eerder. Die werd neergehaald door Apple omdat het nog altijd de App Store-regels overtrad door het stelen van code. Daarnaast verscheen ook een NES-emulator Bimmy. Die verdween uit eigen keuze van de makers door de recente gebeurtenissen rondom Nintendo en emulators. Dat bedrijf klaagde al verschillende ontwikkelaars aan wegens het kraken en verspreiden van illegaal gekopieerde videospellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business