Nieuws

Samsung biedt vervanging voor schermen met groene lijn… in India

Samsung Self Repair Program
© Samsung
Wie een groene lijn ziet verschijnen op zijn Samsung Galaxy-telefoon, kan daarvoor een gratis scherm krijgen (in India).

Afgelopen week verzamelden heel wat eigenaars van Samsung-toestellen zich op het internet. De gebruikers, die allemaal verschillende Galaxy S-toestellen hebben, zien plots een groene lijn verschijnen op het scherm.

Waarom de groene lijn bij sommige gebruikers verschijnt, is niet helemaal zeker. Meeste Galaxy S-eigenaars zien de groene lijn verschijnen na het installen van een software-update. Anderen melden dan weer dat ze geen update installeerden om de lijn te doen verschijnen: een spelletje spelen op de smartphone zou al volstaan.

Hardwareprobleem

Dat doet vermoeden dat het om een hardwareprobleem gaat. Wellicht sluit een van de connectoren voor het display niet mooi aan op het moederbord. Doordat componenten in- en uitzetten onder invloed van hitte, geraakt de connector verder los, waardoor de groene lijn verschijnt. Een andere verklaring zit in de lijm die Samsung gebruikt. Het is namelijk gebruikelijk om zo’n aansluitingen vast te lijmen op het moederbord, zodat ze zichzelf niet lostrekken na een val. Het is goed mogelijk dat de lijm van Samsung niet erg hittebestendig is, waardoor het probleem de kop opsteekt.

Heel wat gebruikers trekken nu naar sociale media. Daar schrijven ze dat de klantendienst van Samsung hen een gratis schermvervanging aanbiedt. Dat nieuwe scherm krijgen ze ook als de garantietermijn van hun telefoon al verstreken is, op voorwaarde dat er geen andere schade is aan het toestel. Val- of waterschade, en je mag je gratis scherm vergeten. Samsung biedt gebruikers ook meteen een nieuwe batterij aan, zodat de telefoon opnieuw langer meegaat.

Garantie enkel in India

Voorlopig lijkt het er wel op dat Samsung die garantie enkel in het buitenland aanbiedt, in India. Gebruikers hebben daar tot 30 april 2024 om een afspraak te maken met een servicecentrum van Samsung. Of Samsung de schermvervanging ook anders aan zal bieden, is niet geweten. Het merk kwam zelf niet met een officiële mededeling over de problemen met groene lijnen.

De beslissing van Samsung lijkt wel een echo te zijn van die van OnePlus. In augustus 2023 besloot het merk om Indiase gebruikers eenzelfde garantie te verlenen, nadat ook hun amoledschermen het stelselmatig lieten afweten.

Uitgelicht artikel Samsung Samsung voert zesdaagse werkweek in om crisis te overwinnen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business