Nieuws

Sociaal medium X komt met video-app voor tv’s

X
© iStock / Kenneth Cheung
Sociaal medium X breidt binnenkort het aanbod uit met een nieuwe app voor smart-tv's. Via die app zal je vooral naar video's kijken.

Sociaal medium X, dat sinds eind 2022 in handen is van Elon Musk, komt binnenkort naar televisies. Het bedrijf lanceert daarvoor een nieuwe app, waarmee het de inzet op entertainment en videografische content verder verhoogt.

Dat Elon Musk zijn sociale medium, X, wil uitbouwen tot een zogenaamde ‘alles’-app, is al lang geen geheim meer. In navolging van het Chinese WeChat wil de topman een app creëren waarin allerlei diensten samenkomen. Het sociaal medium moet dus niet enkel meer dienen voor informatiewinning. Het bedrijf werkt zo onder andere aan bancaire aspecten voor de app.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat X een centrale plek inneemt in het leven van gebruikers. Met een nieuwe tv-app, die CEO Linda Yaccarino aankondigde via X. De CEO houdt ons voor dat de app een “immersieve entertainmentervaring op een groter scherm wordt”. Daarvoor zal het medium onder andere een algoritme aan de app koppelen. Dat moet, zoals Facebook en TikTok dat vandaag al kunnen, ervoor zorgen dat je steeds video’s te zien krijgt die je leuk vindt. Naast dat ‘trending’-algoritme zal er ook AI in die nieuwe app zitten. Dat systeem zal ervoor zorgen dat video’s netjes gegroepeerd worden.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je via de app op de televisie entertainment, maar even goed nieuws kan terugvinden. In tegenstelling tot andere X-applicaties lijkt de tv-app sterk gericht op het kijken van die video’s. Op basis van de beelden die nu beschikbaar zijn van de app, lijkt het niet alsof je zelf ook nieuwe posts kan maken vanop je televisie.

Uitgelicht artikel X X wil tegen eind 2024 bankrekeningen gaan vervangen

Een lanceringsdatum voor de nieuwe X-app is nog niet gekend. De CEO houdt het momenteel nog op “binnenkort”. Wel kan ze al vertellen dat de app op meeste smart-tv-platformen beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business