Nieuws

Eerste Polestar-smartphone gelanceerd in China

Polestar Phone
© Polestar
Autofabrikant Polestar heeft deze week zijn eerste smartphone aangekondigd, de Polestar Phone. Het toestel komt in eerste instantie enkel in China op de markt.

Bij een autofabrikant denk je niet meteen aan smartphones, maar toch presenteert Polestar nu zijn eigen smartphone. Eigen is overigens niet helemaal juist, want het toestel is ontwikkeld in samenwerking met smartphonefabrikant Meizu. Dat merk maakt net als Polestar deel uit van het Chinese Geely. De samenwerking tussen de merken houdt echter niet veel meer in dan een nieuw kleurtje en aanpassingen in de software. In feite is het onthulde toestel namelijk een licht aangepaste versie van de Meizu 21 Pro.

Vlaggenschipspecificaties

Net als de Meizu 21 Pro biedt de Polestar Phone een 6,79-inch-oledscherm met een 120Hz-beeldverversing en een piekhelderheid van 1.850 nits. Onder de motorkap huist de Snapdragon 8 Gen 3-processor van Qualcomm, gecombineerd met 16 GB RAM en 1 TB opslag. De batterijcapaciteit bedraagt 5.050 mAh, met ondersteuning voor 80 watt bedraad en 50 watt draadloos opladen. De behuizing is IP68 stof- en waterbestendig en biedt plaats aan stereo-luidsprekers.

Ook de cameraopstelling is identiek: de hoofdcamera heeft een resolutie van 50 MP, aangevuld met een 13MP-groothoekcamera en een 10MP-telefotocamera met 3x optische zoom. Voor selfies is er een 32MP-sensor aanwezig in het nagenoeg randloze scherm.

Polestar Phone accessoires
© Polestar

Koppeling met Polestar 4

Meizu heeft wel gesleuteld aan de software van de Polestar Phone. Het besturingssysteem is hierdoor meer in lijn met het design van Polestar-EV’s. Het toestel laat zich ook eenvoudig koppelen aan de recent onthulde Polestar 4.

Europese beschikbaarheid onzeker

Of de koppeling ook werkt met Europese modellen van de EV is nog niet zeker. De smartphone verschijnt in eerste instantie namelijk exclusief in China, waar deze omgerekend 955 euro kost.

De kans is echter groot dat het toestel later ook in andere delen van de wereld wordt gelanceerd: het werd uitgebreid geteased tijdens het Polestar Day-investeerdersevent. Bovendien dook het toestel recent op in de Play Store-database van Google, waar Android-toestellen die met de Play Store worden of zullen worden uitgebracht, worden vermeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business