Nieuws

Threads rondt kaap van 150 miljoen gebruikers

Threads-api
© Unsplash / Dave Adamson
Threads, de X-concurrent van Meta, heeft de kaap van de 150 miljoen maandelijkse gebruikers gerond. Sinds februari kwamen er 20 miljoen bij.

Meta-CEO Mark Zuckerberg maakte die cijfers bekend tijdens zijn presentatie van de eerste kwartaalresultaten van dit jaar. “Threads zit op het traject zoals ik dat hoopte te zien”, klonk het. Het socialplatform lijkt zo gestaag te blijven groeien, hoewel minder explosief als in zijn begindagen. In de eerste week na lancering stond de teller al op 100 miljoen downloads, maar daarna daalde de curve weer. De voorbije zes maanden lijkt Threads wel op weg naar consistente groei. Zuckerberg hoopt alvast dat het Meta’s volgende succesverhaal zal worden, met op termijn miljarden gebruikers.

Threads vs. X

Opvallend: Threads lijkt het op sommige vlakken zelfs beter te doen dan grote concurrent X. Het Meta-platform kreeg onlangs nog een boost dankzij Taylor Swift, die er haar nieuwe platform promootte. Volgens het analysebureau Apptopia telt Threads in de Verenigde Staten meer dagelijkse gebruikers dan X, zo berichtte Business Insider de voorbije week. Vreemd, aangezien X zelf claimt dat het 550 miljoen dagelijkse gebruikers telt.

Threads heeft ook binnen Meta een wat unieke status, aangezien de app geen advertenties bevat en wat dat betreft dus helemaal geen geld in het laatje brengt. Wellicht zal dat op de duur wel veranderen van zodra de app zijn bereik nog verder vergroot heeft. Dat ligt ook in lijn met de strategie die Zuckerberg hanteert. Hij zei eerder al pas te gaan focussen op het genereren van inkomsten van zodra Threads voldoende gegroeid is.

Uitgelicht artikel X (Twitter) Apple haalt WhatsApp en Threads uit Chinese App Store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business