Nieuws

Google Pixel 8a krijgt zeven jaar lang Android-updates

Google Pixel 8a
© OnLeaks
Google gaat de Pixel 8a mogelijk zeven jaar lang voorzien van beveiligingsupdates en Android-upgrades. De middenklasser zou tijdens I/O 2024 worden geïntroduceerd.

Gebruikers van de Pixel 8-serie zullen voor het eerst tot zeven jaar aan Android-updates ontvangen. Die belofte lijkt Google nu door te trekken naar de goedkopere Pixel 8a. Het goedkopere Pixel a-model zou, net als de vlaggenschiptelefoons, zeven jaar lang Android-updates ontvangen. Of het hierbij gaat om zowel beveiligings- als besturingssysteemupdates is nog niet duidelijk. De high-endtelefoons van de Pixel 8-serie genieten van zeven jaar ondersteuning in beide categorieën. Om de kosten van het updateproces te drukken, zou Google hier voor de Pixel 8a van kunnen afwijken.

In de gelekte materialen wordt voorlopig alleen gesproken over “7 jaar aan beveiligingsupdates”, meldt Android Headlines. Toch hoeft dat niet alles te zeggen: op de productpagina van de Pixel 8 gebruikt Google vergelijkbare bewoordingen, terwijl die telefoon ook zeven jaar OS-upgrades ontvangt.

AI voor de Pixel a-serie

Verder blijkt uit de gelekte materialen dat AI zijn intrede maakt op de Pixel 8a. Net als de Pixel 8 en 8 Pro krijgt de middenklasser AI-functies als Audio Magic Eraser, Circle to Search, Best Take en samenvattingen voor e-mails. Ook zal de 8a beschikken over de gratis VPN-dienst voor Pixel-telefoons: VPN by Google One. Ten slotte blijkt uit de poster dat de smartphone IP67 stof- en waterbestendig is.

Krachtige Tensor G3

De marketingmaterialen bevestigen ook eerder gelekte specificaties. Zo wordt de Pixel 8a voorzien van de Tensor G3-chipset, en laadt de batterij op met maximaal 18 watt. Ook krijgen we wederom een blik op het design van de 8a. Vergeleken met de vlaggenschipmodellen krijgt de 8a dikkere schermranden. Ook zijn de hoeken van de behuizing sterker afgerond. Net als de vlaggenschepen, is de behuizing gemaakt van metaal, met glazen panelen aan weerszijde.

Lancering op 16 mei

Google heeft de lancering van de Pixel 8a nog niet officieel bevestigd. Volgens de berichtgeving zou de lancering echter op 16 mei plaatsvinden. Gezien I/O 2024 op 14 mei doorgaat, is het goed mogelijk dat de Pixel 8a al tijdens de conferentie wordt geïntroduceerd en vanaf 16 mei te koop zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business