Nieuws

Gemini nu beschikbaar vanuit zoekbalk Google Chrome

Google Chrome
© Unsplash / Firmbee.com
Gebruikers kunnen nu chatten met Gemini zonder eerst naar de website te navigeren, rechtstreeks vanuit de zoekbalk.

Technologiebedrijven zetten alsmaar sterker in op AI. Dat is ook het geval voor Google, dat Gemini prominent in de kijker wil zetten. Zo kan je nu vanuit de adresbalk in Chrome, de zogenaamde ‘omnibox’, chatten met Gemini. De nieuwe functie maakt deel uit van een grote update aan de chatbot, waarbij het bedrijf ook ondersteuning voor een aantal nieuwe talen toevoegt.

De adresbalk in Google Chrome heeft meerdere functies tegelijkertijd, wat hem de naam ‘Omnibox’ opleverde. Zo kan je ‘@’ typen om snelkoppelingen naar je zoekgeschiedenis of bladwijzers boven te toveren. Het is een handige functie, die gebruikers binnenkort ook snel naar Gemini moet brengen. Gebruikers kunnen meteen in de zoekbalk beginnen typen. Door daarna op enter te duwen, word je automatisch naar gemini.google.com doorverwezen. De prompt die je hebt ingevoerd zal meteen aan Gemini worden doorgegeven.

Meer talen voor app

Gemini krijgt daarnaast ook ondersteuning voor een aantal extra talen in de app. De chatbot verstaat nu ook Frans, Duits, Portugees, Italiaans, Duits en Chinees als je hem op je smartphone gebruikt. Dat duidt erop dat de ondersteuning voor Gemini op mobiele toestellen in Europa uitgebreid wordt. iOS-gebruikers kunnen de chatbot zien verschijnen in de Google-app, terwijl er voor Android-gebruikers een specifieke Gemini-app in de Google Play Store staat. Alleen: hier is die app nog niet beschikbaar. Dat de app stilaan meer Europese talen begint te ondersteunen, is alvast een goed teken wat dat betreft.

Wie de chatbot in de browser op een desktop of laptop gebruikt, kan er trouwens wel gewoon in het Nederlands mee spreken. Dat Google de AI-chatbot nu snel beschikbaar maakt via de omnibox, illustreert hoezeer het bedrijf op AI wil inzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business