Sennheiser lanceert eerste Accentum True Wireless-oortjes

Sennheiser Accentum True Wireless oortjes
© Sennheiser
Sennheiser breidt zijn Accentum-reeks uit met de Accentum True Wireless. De eerste Accentum-oortjes zijn vanaf 21 mei verkrijgbaar voor 199,90 euro.

Na de lancering van de Accentum-hoofdtelefoons, komt het Duitse audiomerk Sennheiser dinsdag met de eerste Accentum True Wireless draadloze oortjes. Net als bij de eerdere Accentum-modellen wil het bedrijf de audiobeleving van de Momentum-reeks op een lager prijspunt beschikbaar stellen – het prijsverschil tussen de Accentum- en Momentum-oortjes bedraagt zo’n 100 euro.

Die audiobeleving wordt mogelijk gemaakt door 7mm-drivers, die Sennheiser zelf fabriceert. De True Response Transducers-drivers zorgen voor “krachtige en meeslepende bassen, natuurlijke middentonen en heldere hoge tonen”, aldus Sennheiser.

Auracast en LE Audio

Net als de prijzigere Momentum-oortjes, beschikken de Accentum True Wireless-oortjes over ondersteuning voor LE Audio en Auracast, evenals de LC3-bluetoothcodec. Sennheiser rustte de oortjes bovendien uit met Qualcomm’s AptX-codec voor zuivere audiokwaliteit. Volgens de fabrikant zorgen deze technieken bovendien voor een uitgebreide batterijduur. De accu zou 8 uur meegaan op één lading. Met de oplaadcase erbij loopt dit op tot maximaal 28 uur.

Dat hoesje kan je ook snel opladen: na slechts 10 minuten aan de lader, kunnen de oortjes er weer één uur tegenaan. Daarvoor moet je de case wel via usb-c opladen. Sennheiser laat je de case ook draadloos opladen met een Qi-oplader.

Ergonomisch draagcomfort

Sennheiser haalt in zijn persbericht ook het draagcomfort van de Accentum True Wireless aan. Om comfortabele luistersessies te verzekeren, analyseerde het bedrijf duizenden oormodellen. De resultaten daarvan heeft het bedrijf naar eigen zeggen ingezet om een “innovatieve contour” te ontwikkelen, die bij een “breed spectrum van dragers aansluit”, aldus het bedrijf.

Sennheiser levert aanvullend vier formaten oordopjes mee, om de pasvorm van de oortjes naar wens af te stellen. Die oordopjes moeten ook zorgen voor een impactvolle respons op de lagere frequenties. Ook spelen de oordopjes een belangrijke rol voor de Hybride ANC-kwaliteit. Verder beschikken de Accentum True Wireless-oortjes nog over een omgevingsgeluid-functie. Met een tik op de oortjes of via de Smart Control-app kan je wisselen tussen deze modi.

In die app vind je ook een 5-bands EQ en Sound Check-functie. Voor dat laatste heb je wel een Sennheiser-account nodig. De andere functies in de Smart Control-app kan je zonder account gebruiken. Zoals gewoonlijk hoef je ook niet te betalen voor de app.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sennheiser Accentum True Wireless zijn vanaf 21 mei verkrijgbaar in België voor 199,90 euro. De draadloze oortjes zijn verkrijgbaar in het wit of zwart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business