Nieuws

Meta test doorplaatsen van Instagram-posts naar Threads

Threads-api
© Unsplash / Dave Adamson
Meta wil ervoor zorgen dat Instagram en Threads netjes samenwerken, en bekijkt daarvoor de mogelijkheid om posts door te plaatsen.

Sinds de zomer van 2023 biedt Meta, het bedrijf achter applicaties als Facebook, Instagram en WhatsApp, een concurrent voor X. De applicatie wist in de eerste weken enorm veel gebruikers aan te trekken, maar Meta wil het gebruik van de socialemedia-applicatie verder aanmoedigen. Dat doet het bedrijf door gebruikers foto’s van Instagram te laten doorplaatsen naar Threads.

Threads als Instagram-app

Dat is op zich geen verrassing: Threads is ten slotte “an Instagram app”, zoals de volledige naam al aangeeft. Aanvankelijk waren gebruikersaccounts sterk met elkaar verwoven, en had je een Instagram-account nodig om je aan te melden op Threads. Het bedrijf test al een tijdje de mogelijkheid om privéberichten over de twee diensten heen te sturen. Nu komen daar dus ook Instagram-posts bij.

Dat Meta aan zo’n integratie werkt, werd duidelijk nadat verschillende Instagram-gebruikers een nieuwe optie zagen verschijnen. Die geeft hen de optie om een Instagram-bericht ook meteen op Threads te zetten. Volgens Meta is dat volledig optioneel en niet verplicht: indien je Threads niet (meer) gebruikt of de platformen gescheiden wil houden, kan dat dus. Gebruikers kunnen voor elke foto kiezen of die ook op dat andere sociale medium geplaatst mag worden. Ook de optie om meteen al je Instagram-posts door te plaatsen naar Threads is aanwezig. Instellingen staan voor sommige gebruikers, die mee in het testprogramma zitten, in Instagram.

150 miljoen

Meta heeft momenteel 150 miljoen gebruikers. Met de Instagram-integratie hoopt Meta het platform interessanter te maken voor bestaande gebruikers, maar wil het er ook nieuwe aantrekken. Dat doet het bedrijf niet alleen via Instagram, maar ook via Facebook: daar krijgen heel wat gebruikers posts van Threads te zien, zelfs als ze die app niet gebruiken. Ook om posts van Facebook automatisch op Threads te laten verschijnen, voert Meta al een tijdje uit. Of dat de populariteit van het platform verder de hoogte instuwt, zal de tijd moeten uitwijzen.

Uitgelicht artikel Threads-api Threads rondt kaap van 150 miljoen gebruikers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business