Sonos Roam 2: meer details over design en functionaliteit onthuld

sonos roam vs google
© Sonos
Sonos lijkt deze zomer een opvolger van de Roam-speaker te lanceren, de Sonos Roam 2. Via The Verge is ditmaal naar buiten gekomen wat de bluetoothspeaker exact te bieden heeft.

Sonos bracht in 2021 zijn eerste Roam-luidspreker op de markt. Sindsdien introduceerde het merk de goedkopere Roam SL, maar een Roam 2 liet het tot nu toe verstek gaan. Die leegte wordt mogelijk deze zomer opgevuld, zo bleek dit voorjaar al. Bloomberg-journalist Mark Gurman meldde eind maart al dat de Sonos Roam 2 in juni gelanceerd zou worden. Mogelijk wordt de Roam zelfs gelijktijdig gelanceerd met de eerste Sonos-hoofdtelefoon, zo klonk het.

Ontwerp Sonos Roam 2

Gurman stelde destijds dat de bediening van de speaker flink op de schop zou gaan. Verder zou het design van de luidspreker “identiek zijn aan de Era-reeks”. Uitgelekte foto’s van The Verge lijken dit gerucht te ontkrachten. Volgens de publicatie is het ontwerp van de Roam 2 namelijk identiek aan de eerste Roam-bluetoothspeaker. Het enige verschil is dat het Sonos-logo op de Roam 2 in de kleur van de behuizing is uitgevoerd.

Eenvoudige bluetoothkoppeling

Sonos rustte de opvolger verder nog uit met een losse knop voor bluetoothkoppeling. Die knop introduceerde de audiofabrikant eerder al op de Era-reeks. De knop laat je de bluetoothluidspreker aan je telefoon koppelen zonder deze eerst via de Sonos-app te moeten instellen. Standaard zal de luidspreker nog wel verbinding maken met het wifinetwerk. Hierdoor kan hij ook samenwerken met andere Sonos-audioproducten.

De bediening van de Roam 2 blijft verder ook identiek aan zijn voorganger. In tegenstelling tot de Era-reeks en de Move 2 ontbreekt het de bluetoothspeaker dus aan een volumeslider. Mogelijk heeft Sonos zo’n slider wel uitgeprobeerd, maar is de ontwikkeling hiervan tussentijds gestopt.

Pijnpunten originele Roam

Of het Sonos ook is gelukt om de pijnpunten van de originele Roam op te lossen, is niet bekend. Die bluetoothspeaker is berucht vanwege batterijproblemen en andere bugs. Dat je de speaker nu zonder wifinetwerk aan je telefoon kunt koppelen, is alvast een belangrijke verbetering.

De komende maanden zal Sonos vermoedelijk meer te vertellen hebben over de Roam 2. Mark Gurman hintte eerder op een lancering in juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business