Apple AirTag 2 wordt in 2025 gelanceerd

Apple AirTag
© hapabapa / iStock
Apple zou de tweede generatie AirTag in 2025 onthullen. Naar verluidt beschikt de AirTag 2 over verbeterde locatietracking.

Drie jaar geleden introduceerde Apple zijn eerste bluetooth-tracker, de AirTag. Het was een van de eerste trackers met ondersteuning voor ultra-wideband (UWB) voor het opsporen van de tracker. Bloomberg-journalist Mark Gurman stelt dat Apple mogelijk medio 2025 de tweede generatie AirTag lanceert. Die wordt momenteel ontwikkeld onder modelnummer B589, aldus de Apple-tipster.

Verbeterde locatietracking

Een van de mogelijke upgrades is een verbeterde UWB-chip. Die chip moet het UWB-bereik van de tracker aanzienlijk verbeteren, schrijft Gurman. Nu is dat bereik nog beperkt tot 10 meter: de nieuwe chip haalt een bereik tot 60 meter. Dit komt overeen met het bereik van de UWB-chip in de iPhone 15 en Watch Series 9. Verwacht wordt dat het om dezelfde chip gaat.

Het toegenomen UWB-bereik moet ervoor zorgen dat je je apparaten nog sneller terugvindt. Of er nog andere verbeteringen in de pijplijn zitten, is niet bekend. Mogelijk komt de AirTag 2 met een vernieuwd ontwerp. Vermoedelijk komt daarover later dit jaar meer informatie naar buiten. Tot die tijd neem je het gerucht best met een korreltje zout. Apple heeft zich, zoals gewoonlijk, niet over de kwestie uitgelaten.

Lancering Vision Pro

Gurman onthult in zijn wekelijkse PowerOn-nieuwsbrief verder dat de Vision Pro weldra ook in Europa beschikbaar komt. Apple zou momenteel Store-personeel in Europa trainen voor het geven van Vision Pro-demo’s. Volgens de journalist zou de headset na het WWDC in juni beschikbaar komen in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ook Aziatische landen zien de VR-headset binnenkort opduiken, evenals Australië en Canada.

België behoort voorlopig nog niet tot dit rijtje. Wel zal je straks een bezoekje kunnen brengen aan de Apple-winkels bij onze zuiderburen om de Vision Pro aan te schaffen. Hoeveel Apple in Europa rekent voor de headset, is nog niet bekend. In de VS kost de Vision Pro 3.499 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business