Regisseur van originele ‘The Little Mermaid’ kritisch op live-action

the little mermaid
© Disney+
Niet iedereen is tevreden met de aanpassingen in de nieuwe versie van 'The Little Mermaid'. John Musker, de regisseur van het origineel, uitte zijn kritiek op de remake.

De klassieke animatiefilm The Little Mermaid uit 1989 kreeg vorig jaar een moderne update met een live-actionversie waarin Halle Bailey de hoofdrol speelt. De remake werd goed ontvangen door het publiek en ontving veel positieve reacties. De versie met Halle Bailey als Ariël krijgt echter ook te maken met kritiek, vooral van John Musker, de regisseur van de originele Disney-animatiefilm.

CGI en veranderingen

John Musker, bekend van onder andere Aladdin (1992) en Vaiana (2016), is geen fan van de nieuwe versie van zijn film. Hij is het niet eens met bepaalde verhaallijnwijzigingen, zoals de relatie tussen Ariël en haar vader, en het uiterlijk van de personages Sebastian en Botje, die met CGI zijn vormgegeven. Ook critici waren niet enthousiast over deze manier van het afbeelden van de zeedieren.

‘Dierentuindieren hebben meer expressie’

“Ze werkten het vader-dochterverhaal niet goed uit en dat was eigenlijk de kern van de film”, zegt Musker in een interview met Variety. “En de krab… Je zou naar levende dieren in een dierentuin kunnen kijken, want die hebben meer expressie, zoals bij The Lion King (2019).” Musker is dus duidelijk niet te spreken over deze keuzes in de remake.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business