Nieuws

YouTube Playables nu voor iedereen beschikbaar

YouTube logo
© Unsplash / Alexander Shatov
Vanaf nu kunnen alle gebruikers spelletjes spelen op YouTube. Er is meteen keuze uit 75 verschillende 'playables'.

Sinds vorig jaar biedt YouTube niet alleen filmpjes, maar ook spelletjes aan. Op de filmpjessite heten de spelletjes, die bedoeld zijn om je enkele minuten lang bezig te houden, ‘Playables’.

Aanvankelijk testte YouTube de spelletjes onder een select publiek van gebruikers. Nadat de Playables bij die groep aansloegen, werd besloten om het programma uit te breiden naar YouTube Premium-abonnees. Wie zo’n abonnement heeft, ziet dus al een tijdje meer dan alleen filmpjes verschijnen op YouTube.

Voor iedereen beschikbaar

Voor het spelletjesproject is nu een nieuwe fase aangebroken. In plaats van de games alleen voor Premium-abonnees beschikbaar te maken, krijg je ze nu ook te zien als je niet betaalt voor zo’n abonnement. De games worden stilaan zichtbaar in de zijbalk van YouTube, zowel via de website als via de Android- en iOS-apps. Nog niet alle gebruikers zien de spelletjes verschijnen, maar daar komt de komende dagen dus verandering in.

Inmiddels biedt YouTube al meer dan 75 verschillende Playables aan. Daar zitten een aantal usual suspects tussen, zoals schaken, dammen en vier-op-een-rij. Ook meer gekende spelletjes zijn te vinden op het platform. Denk dan aan titels zoals Angry Birds Showdown! en Cut the Rope. Er zit trouwens geen verschil in het aanbod voor abonnees en niet-abonnees: je zal dus steeds alle spelletjes kunnen spelen, of je nu een YouTube Premium-abonnement hebt of niet.

Ook games op andere platformen

YouTube is niet de enige streamingdienst die naar spelletjes kijkt om gebruikers wat langer bij zich te houden. Ook Netflix biedt al enige tijd games aan die je met een Netflix-abonnement kan spelen. Daarvoor moeten gebruikers wel door een aantal hoepels. Eerst en vooral is een abonnement benodigd om bij Netflix spelletjes te spelen. Daarnaast moet je de games ook zelf nog gaan downloaden uit de appwinkel. Dat is bij YouTube niet het geval: daar kan je de spelletjes gewoon in je browser of in de app spelen.

Het zijn trouwens niet alleen streamingdiensten die spelletjes beginnen aanbieden. Ook LinkedIn, het zakelijke sociale medium van Microsoft, kan je tegenwoordig spelletjes laten spelen tussen het netwerken door.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business