Nieuws

Samsung haalt Galaxy AI later dit jaar naar smartwatches

Samsung Galaxy Watch 6
© Samsung
Later dit jaar wil Samsung Galaxy AI ook naar wearables brengen. Het AI-systeem moet dan vooral op vlak van gezondheid meerwaarde bieden.

Tijdens de lancering van de Samsung Galaxy S24 bracht het Zuid-Koreaanse merk niet alleen een smartphone uit, maar ook meteen een heel AI-systeem. Al van het begin zei Samsung dat Galaxy AI ook naar andere apparaten zou komen, maar daar hebben we tot nu toe niet veel van gezien.

Samsung maakt nu bekend dat het AI-systeem geïntegreerd wordt in One UI 6 Watch. Die versie van het Watch-besturingssysteem verschijnt eind dit jaar. Sommige gebruikers zullen al vroeger aan de slag kunnen met de AI-functies: vanaf volgende maand zou het ook mogelijk worden om jezelf aan te melden voor een bètaprogramma.

Gezonder dankzij AI

Samsung houdt nog grotendeels geheim wat die AI-functies precies met zich zullen meebrengen, al licht het merk hier en daar toch een tipje van de sluier. Zo is Samsung niet van plan om Galaxy AI losstaand aan te bieden, maar wordt het systeem aan Samsung Health gekoppeld. Op die manier moet AI gebruikers helpen om betere gezondheidsinzichten te krijgen.

Een voorbeeld daarvan is de nieuwe energiescore. Die houdt rekening met alle meetgegevens, zoals je slaap, de consistentie daarvan, je hartslag enzoverder. Op basis van die gegevens kan het systeem activiteiten voorstellen om je gezondheid te verbeteren. Ook de slaapanalyse zelf zou sterk gebaat zijn bij de AI-integratie. Slaap je slecht? Dan zou Galaxy AI je binnenkort moeten kunnen vertellen waarom dat zo is.

© Samsung

Daarnaast voorziet Samsung ook een systeem voor tijdens het hardlopen. Daar zal Samsung kunnen meten wanneer je aërobe of anaerobische activiteiten uitvoert. Vooral tijdens het hardlopen en tijdens het fitnessen zijn dit nuttige inzichten, die de training effectief vorm helpen geven. Hoe de integratie van Galaxy AI in de Galaxy Watches verder verloopt, zullen we later dit jaar aan den lijve kunnen ondervinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business