Nieuws

Google laat je tabs minimaliseren in Chrome-app

tabs minimaliseren
© Google
Google rolt een update uit voor zijn mobiele app van Chrome. Wanneer je een link opent, zal je de browser kunnen minimaliseren om gefocust te blijven op je taak.

Een browserlink openen in een andere app blijft nog te vaak een onhandige ervaring. Het kan je zomaar wegleiden van hetgene dat je nu eigenlijk wilde doen. Dat had Google in de gaten en daar wil de techreus nu verandering in brengen met de mobiele versie van Chrome, zo blijkt uit de laatste update.

Wanneer je voortaan een internetlink opent, vanuit Gmail bijvoorbeeld, kan je op het pijltjesicoon naast het kruisje tikken om de browser te minimaliseren. De tab wordt zo een compact, zwevend venstertje (picture-in-picture), dat je eender waar kan neerzetten. Je kan die tab geminimaliseerd laten staan, ook wanneer je verdergaat in de app van waaruit je vertrok. Zo kan je daar eerst je handelingen afwerken, totdat je klaar bent om de browsertab te gebruiken. Tik je op de geminimaliseerde tab, dan zal die in het normale browserformaat openen.

tabs minimaliseren in Chrome
© Google

Tabs minimaliseren naar picture-in-picture

De feature wordt voor iedereen beschikbaar, zolang Chrome je standaardbrowser is in Android of iOS en je de app geüpdatet houdt. Google zou de feature zelfs standaard aanzetten, zodat je helemaal niets hoeft te ondernemen. De aanpassing gebeurt op browserniveau: ontwikkelaars die Chrome Custom Tabs gebruiken zullen de feature automatisch zien verschijnen vanaf Chrome-versie M124. De gewone eindgebruikers gaan het Minimaliseer-icoontje de komende dagen en weken zien opduiken in de Chrome Custom Tab-toolbar.

Uitgelicht artikel ChromeOS Nieuwe functies voor Chromebooks, zowel met als zonder AI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business