Google brengt Gemini-app naar België

Gemini
© Google
Google heeft woensdag de Gemini-app voor Android naar België gebracht. Via de app kan je de Gemini-chatbot spreken, zoals je dat nu ook gewend bent van de webversie.

In februari wijzigde Google niet alleen de naam van zijn AI-chatbot van Bard naar Gemini, maar introduceerde het ook een losse app voor Android. Via die Gemini-app kan je de gebruikelijke vragen stellen aan de AI-chatbot zonder een browser te hoeven openen. Of Gemini ook in België een eigen app zou krijgen, bleef toen nog even gissen. Woensdag heeft de zoekgigant de Gemini-app voor Android dan eindelijk uitgebracht in België. Gemini komt ook naar iOS, zij het via een ‘schakelaar’ in de Google-app.

Nieuwe digitale assistent

Gebruikers hoeven overigens niet de Gemini-app te downloaden om toegang te krijgen tot de AI. Het AI-systeem is namelijk ook geïntegreerd in de Google Assistent. Tegelijkertijd zullen steeds meer functies van de bestaande Assistant in de Gemini-app terechtkomen. Zo kan de AI nu ook al timers instellen, bellen en herinneringen instellen.

Externe muziekdiensten bedienen of het starten van routines is nog niet mogelijk via Gemini. De AI-assistent krijgt in de toekomst wel meer functies, stelt Google. Hierover is ook al het een en ander uitgelekt. Zo lijkt men werk te maken van integraties voor YouTube Music en Spotify die het toelaten om nieuwe muziek te ontdekken of zelfs direct af te spelen. Vooralsnog moet je de berichten wel met een korreltje zout nemen: de informatie werd nog niet bevestigd.

Gemini op iOS

Belgen met een Android-telefoon krijgen als eerste toegang tot de AI-assistent voor hun telefoon. Ergens de komende twee weken komen iOS-gebruikers vervolgens aan de beurt, aldus Google. Zij zullen de AI-assistent kunnen bereiken via de Google-app. Daarin verschijnt dan een Gemini-schakelaar om de AI te activeren.

Wat functionaliteit betreft, is de ervaring op smartphones grotendeels identiek aan de webversie van Gemini. Je kunt uiteraard vragen opschrijven, uitspreken en foto’s bijvoegen. Voor dat laatste heeft de zoekgigant een camerafunctie geïntegreerd in de AI-assistent op je telefoon. Zo hoef je de app niet te verlaten om een object te fotograferen en er vragen over te stellen.

Naast de uitrol in België, komen vandaag ook onder meer Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Om Gemini op je telefoon te gebruiken, heb je geen One-abonnement nodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business