Zo volg je vanavond de WWDC 2024 van Apple

Apple WWDC 2024
© Apple
Apple deelt vanavond zijn plannen voor AI, of zoals Apple het noemt: ‘Apple Intelligence’. Dit is hoe je de WWDC vanavond live mee kan volgen.

Traditiegetrouw luidt Apple de zomermaanden in met zijn Worldwide Developer Conference (WWDC). Tijdens dit evenement staat software centraal: het draait om nieuwe functies voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en nu ook visionOS. Vast staat dat AI dit jaar de koers bepaalt die Apples software vaart. Niet alleen met handige extra’s voor zijn eigen apps, maar ook met AI-mogelijkheden voor apps van derden. Zelfs voor Siri heeft Apple slimme functies in petto.

Kortom: er valt heel wat te ontdekken. Op maandagavond 10 juni zendt Apple het WWDC-event in San Jose live uit. Vanaf 19u Brusselse tijd wordt het evenement via allerlei kanalen uitgezonden. Daar heb je uiteraard geen iPad, iPhone of Mac voor nodig.

Hoe volg je de WWDC 2024?

Zoals gewoonlijk kan je de WWDC 2024 via de Apple-website volgen. Surf daarvoor naar de eventpagina op Apples website en start de livestream.

Wil je de livestream volgen op een groter scherm, dan kan je ook terecht op YouTube. Daar kun je je zelfs aanmelden voor de livestream. Je ontvangt dan een melding wanneer de WWDC van start gaat.

Wie een Apple TV in huis heeft staan, kan ook de terecht in de Apple TV-app. Dat kan ook op de oudere Apple TV-modellen, die over een losse Event-app beschikken.

Aankondigingen van de WWDC

Het blijft altijd gissen naar wat Apple precies gaat aankondigen tijdens de WWDC. AI is één van de hot-topics, maar er worden ook UI-aanpassingen verwacht voor iOS, iPadOS en macOS. Ook werkt Apple aan een nieuwe wachtwoordmanager genaamd Passwords. Daarnaast is het goed mogelijk dat Apple vanavond visionOS 2.0 onthult. Wat OS-versies betreft maken we naar verwachting ook kennis met iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15.

TechPulse vat vanavond ook de belangrijkste aankondigingen samen. Als je de livestream niet kan volgen, lees je hier vanavond dus alsnog het belangrijkste nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business