HTC heeft zijn eerste smartphone voor 2024 uitgebracht

HTC U24 Pro
© HTC
De HTC U24 Pro is de eerste smartphone die HTC in 2024 lanceert en verschijnt als opvolger van de in 2023 gelanceerde U23 Pro. Later dit voorjaar komt HTC met een tweede model.

HTC richt zich de laatste jaren op de ontwikkeling van betaalbare smartphones in de U-serie. Vorig jaar lanceerde de Taiwanese fabrikant nog de U23 Pro, die ook in Europa verkrijgbaar was. Nu is het de beurt aan de HTC U24 Pro. De Taiwanese fabrikant brengt het toestel eind juni in Taiwan op de markt, met een adviesprijs van omgerekend 545 euro, exclusief belastingen.

Specificaties HTC U24 Pro

Net als zijn voorganger is de U24 Pro een middenklasser met een Snapdragon 7 Gen 3-chipset, gecombineerd met 12 GB RAM en minimaal 256 GB opslag. Er is ook een variant met 512 GB opslag beschikbaar. Het oledscherm van de U24 Pro meet 6,7 inch en heeft een 120Hz-beeldverversing en Full HD-resolutie. Het scherm wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass Victus en heeft een lichte afronding aan beide zijden.

De HTC U24 Pro beschikt daarnaast een 4.600mAh-batterij met 60W-snelladen (bedraad), is IP67 stof- en waterbestendig en heeft een metalen frame. De achterkant is gemaakt van glas met een matte textuur die vingerafdrukbestendig is.

Comeback van HTC-smartphones?

HTC zegt zich dit jaar te willen richten op de lancering van meerdere U-serie-toestellen. Na de U24 Pro wil het merk ook een tweede U24-smartphone op de markt brengen. Wanneer dat toestel precies verschijnt, is nog niet bekend.

De vraag is of deze hernieuwde aandacht voor smartphones slechts tijdelijk is, of dat HTC zich voor de lange termijn weer wil toeleggen op de markt. Het merk geeft hierover vooralsnog geen duidelijkheid. Het feit dat ze nieuwe smartphones blijven ontwikkelen, laat in ieder geval zien dat de deur nog op een kier staat.

Te dure smartphone

Hoeveel exemplaren HTC van de U24 Pro kan verkopen, is nog even afwachten. In Taiwan wordt de telefoon verkocht voor omgerekend 545 euro. Vergeleken met concurrenten van Samsung is dat een fors prijskaartje. De Galaxy A55 kost bijvoorbeeld slechts 449 euro voor de variant met 128 GB opslag. Voor de variant met 256 GB opslag betaal je 529 euro.

In het verleden bleken hoge prijzen vaak een probleem te zijn voor HTC-smartphones. Ze waren simpelweg te duur. Mogelijk kan het bedrijf dit oplossen met een betaalbare U24. Daarover zal later dit jaar meer bekend worden.

htchtc u24 promobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals