Snapchat maakt straks Lens-filters met AI-prompts

Snapchat
© iStock / stockcam
Snapchat heeft een reeks nieuwe GenAI-functies aangekondigd die nieuwe “AR-belevingen” mogelijk gaan maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de optie om AR-lenzen te maken met AI.

Generatieve AI, GenAI in het kort, speelt binnenkort een steeds belangrijkere rol voor Snapchat-gebruikers. Nu kun je al gebruikmaken van de Mijn AI-chatbot, die allerlei prangende vragen kan beantwoorden. AI zorgt er binnenkort ook voor dat je unieke AR-lenzen kan creëren door slechts te zeggen wat je wilt hebben. Zo toont Snapchat een voorbeeld hoe de AI-prompt “jaren-50-scififilm” binnen no-time wordt omgezet in een AR-filter.

Snapchat benadrukt dat het om een “vroeg prototype” gaat, en dat er nog volop aan gesleuteld wordt. De informatie die het nu vrijgeeft, is dan ook eerder een blik op wat komen gaat en hoe de staat van Snapchats GenAI-processen is. Met name op dat vlak zegt het bedrijf grote stappen te hebben gezet. “Deze mijlpaal van het in real-time uitvoeren van GenAI-modellen op mobiele apparaten is mogelijk dankzij de doorbraken van ons team om snellere, beter presterende GenAI-technieken te optimaliseren”, schrijft Snap Inc.

Trainen van ML-modellen

GenAI speelt niet alleen een belangrijke rol voor eindgebruikers: ook degenen die AR-lenzen op Snapchat creëren, kunnen er voortaan gebruik van maken. Hiervoor brengt het de mogelijkheden van GenAI naar zijn Lens Studio-toolkit. Daarin stelt GenAI creators in staat om razendsnel machinelearning-modellen (ML) te creëren om hun AR-lenzen te optimaliseren. Zo kunnen ze de lenzen bijvoorbeeld trainen op specifieke situaties, waardoor ze nog sneller werken. GenAI kan hierdoor de tijd die er nodig is om een AR-lens te maken “drastisch inkorten”.

Uitgelicht artikel Snapchat Camera Snapchat Camera is nu ook beschikbaar in Chrome

Creators kunnen zelf bovendien ook aan de slag met AI-prompts. Die functie wordt later uitgerold met Lens Studio 5.0. Versie 5.0 omvat naast AI-prompts ook nieuwe gezichtseffecten die het mogelijk maken om gezichten te transformeren.

Lens Studio 5.0 is vandaag al beschikbaar voor creators. Zij kunnen echter pas later dit jaar de AI-prompts gebruiken om lenzen te creëren. Reguliere gebruikers zien die functie ergens de komende maanden verschijnen.

aiarontspanningsnapchatsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals