Snapchat Camera is nu ook beschikbaar in Chrome

Snapchat Camera
© Unsplash
Je kan voortaan ook Snapchat-lenzen gebruiken in Google Chrome. Hiervoor hoef je enkel de Snapchat Camera-app te installeren vanuit de Chrome Web Store.

Begin 2023 nam Snapchat afscheid van de Snap Camera-app voor Windows. Hiermee kon je filters toevoegen aan je webcambeelden, die vervolgens zichtbaar waren in alle Windows-apps die je webcam gebruiken, zoals Slack, Teams en Zoom. Met de introductie van de Snapchat Camera-extensie voor Chromium-browsers, waaronder Google Chrome, doet Snap nu wederom een gooi naar succes.

AR-lenzen voor alle webapps

Deze week heeft Snap via de Chrome Web Store een publieke previewversie van de Chromium-extensie uitgebracht. De Snapchat Camera-app laat je om “AR-lenzen” toe te voegen aan webcambeelden. Deze lenzen zijn vervolgens zichtbaar in alle webapplicaties die je webcam gebruiken. Hiermee kan je dus ook de beroemde ‘kattenfilter’ van de Amerikaanse advocaat op je gezicht toveren. Er zijn tal van filters om uit te kiezen. Snap toont daarnaast ook filters die aansluiten bij actuele trends.

Wil je liever je eigen AR-filter gebruiken? Ook dat is mogelijk. Met behulp van het augmented reality-systeem van Snap kan je eenvoudig een filter uploaden en publiceren.

Snapchat Camera inschakelen

Hoe kan je de Snapchat Camera-extensie in gebruik nemen? In slechts 5 stappen kan je de creativiteit van AR-lenzen op je webcam loslaten:

  1. Installeer de Snapchat Camera-extensie vanuit de Chrome Web Store.
  2. Start de app vanuit het extensie-overzicht rechtsboven in Chrome (klik op het Snap-logo) en log in met je Snapchat-account.
  3. Wijzig de camera-instellingen van de app waarin je de extensie wilt gebruiken (kies Snapchat Camera als standaardcamera).
  4. Klik opnieuw op het Snap-icoontje in het extensie-overzicht.
  5. Kies een lens om de AR-beleving te activeren. Je ziet de lens vervolgens direct terug in de camerafeed.
Snapchat Camera in Chrome
© Snap Inc.

Beschikbaarheid

Snapchat Camera is in eerste instantie alleen beschikbaar in de Chrome Web Store. Mogelijk komt de extensie later ook naar de appwinkels andere Chromium-browsers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business