Nieuws

Snap filters voor videogesprekken in Teams en Zoom verdwijnen

Snapchat Plus
© iStock
Nee, de browserversie van Snap gaat niet ten onder. Het gaat om de desktopapplicatie waarmee je filters, zoals een kattengezicht, kan aanbrengen op de camerabeelden van je webcam.

Het filmpje van een Amerikaanse advocaat die met een kattenfilter bij een verhoor verscheen zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Zo’n filter kon je tot op heden gemakkelijk via Snap inschakelen – de filter blijft vervolgens ingeschakeld en verschijnt als losse camera-invoer in videoconferentieapps als Skype, Teams en Zoom. Leuk als je je collega’s in de ochtend eens wil verrassen of met vrienden gaat bellen en het liefst je eigen gezicht verbergt (dat hebben we allemaal wel eens toch, toch?).

Degenen die graag gebruikmaken van de Snapchat-filters op de desktop komen na een bericht van het bedrijf van de koude kermis thuis. Het sociale medium beëindigt de ondersteuning voor de app op 25 januari. Na die datum kun je de app niet meer downloaden of gebruiken. Moet je de app dus eens hebben getest, dan moet je snel zijn en de Snap Camera direct downloaden.

Waarom Snapchat een einde breit aan de Camera-app is niet bekend. Snap Camera werd in 2018 op zowel Mac als Windows geïntroduceerd voor creators; ver voor de videoconferentie-app hype die in 2020 opkwam tijdens de coronacrisis. Op Twitter schrijft het bedrijf dat het zijn ‘ontwikkelkracht wil focussen’ op zijn webgebaseerde Camera Kit. Vermoedelijk doelt het daarmee op de browserversie van Snap waarin het eveneens verschillende filters aanbiedt. Die filters werken ook tijdens videogesprekken die je via de webversie van Snapchat kunt voeren.

Verwijder alvast Snap Camera

Mocht je Snap Camera geïnstalleerd hebben dan is het aan te raden de app te verwijderen. Zodra de app wordt gedeactiveerd op 25 januari verschijnt er via de Snap Camera-invoer enkel zwart beeld; je zou dan dus tijdens een meeting je camera-instellingen moeten aanpassen. Voorkomen is ook wat dat betreft dus nog beter dan genezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business