Proton Drive lanceert Photo Backup voor iOS-gebruikers

Proton Drive back-ups iOS
© Proton
Voortaan kan de Proton Drive-app ook op iOS back-ups maken van foto's. Vorig jaar verscheen de optie al voor Android-gebruikers van de versleutelde clouddienst.

Net als op Android kan Proton Drive op iOS voortaan automatisch back-ups maken van foto’s en video’s. Proton benadrukt dat foto’s en video’s met eind-tot-eindversleuteling worden bewaard. Als het Zwitserse bedrijf onverhoopt wordt gehackt, blijven de bestanden versleuteld. Jij bent de enige met de juiste sleutel om de foto’s en video’s te ontgrendelen.

De iOS-versie van Proton Drive krijgt ook een “offline modus”. Daarmee kan je foto’s en video’s offline opslaan, zonder in te boeten op de beveiliging. Zo kan je de content op je Drive-account ook benaderen als je even geen internetverbinding hebt. Hiervoor moet je ze dan uiteraard wel op voorhand downloaden.

Proton benadrukt nog dat je foto’s en video’s niet worden gebruikt om geld mee te verdienen. Iets waar andere clouddiensten wel van beschuldigd worden: die geven vaak veel gratis opslag weg, om van jouw data te profiteren. De versleuteling van Proton Drive zorgt er alvast voor dat dit niet mogelijk is. Naast de foto’s en video’s zelf, zegt Proton ook de bijbehorende metadata beveiligd op te slaan.

Automatische back-ups activeren

Om van de automatische back-ups te genieten, hoef je slechts vier stappen te doorlopen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  1. Open de Proton Drive-app en meld je aan met je Proton-account
  2. Navigeer naar het Foto’s-tabblad onderaan het scherm
  3. Klik op de optie “Back-up inschakelen”
  4. Geef Drive-toegang tot (al) je foto’s en video’s

Om back-ups te kunnen maken, is het noodzakelijk dat je de Drive-app geopend houdt, zij het op de voor- of achtergrond. Sluit je de app volledig af, dan wordt het proces stopgezet. Dit heeft te maken met het procesbeheer van iOS. Apps van derden mogen zulke processen niet uitvoeren als ze op de achtergrond draaien. Dat geldt ook voor clouddiensten als Google Drive.

Proton Drive-abonnementen

Proton verdient zoals gezegd geen geld aan gebruikersdata. In plaats daarvan halen ze al hun inkomsten uit abonnementen op Proton-diensten. In de basis krijgen gebruikers 5 GB gratis opslagruimte. Het Drive Plus-abonnement met 200 GB opslag kost 4,99 euro per maand of 47,88 euro op jaarbasis. Daarnaast kun je kiezen uit een Unlimited- of Family-abonnement, met respectievelijk 500 GB of 3 TB opslag, voor 12,99 of 29,99 euro per maand.

Beveiligingcloudopslagiosprotonproton drive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals