Videofunctie nu beschikbaar voor alle podcasts op Spotify

Spotify
© iStock / stockcam
Makers van podcasts kunnen sinds vorige week video's uploaden naar Spotify via hun favoriete podcastplatform. Spotify host intussen al ruim 250.000 podcasts met video.

Voor de goede orde: Spotify ondersteunt al veel langer podcasts met video. Tot nu toe gold er echter een beperking voor podcasts die op externe podcastingplatformen staan. Alleen podcasts die op het Spotify for Podcasters-platform stonden, verschenen met video en al op Spotify. De Zweedse muziekstreamer zegt tegen TechCrunch dat het die vereiste vorige week heeft geschrapt.

Voortaan kunnen podcasts met video vanaf elk podcastplatform worden ingezonden. Als maker kun je de functie activeren via het ‘Spotify for Podcasters’-platform, waar de functie te vinden is in het menu van je audiopodcast. Daar kan je nu selecteren dat je podcast ook in videoformaat beschikbaar is. Spotify zorgt er vervolgens voor dat luisteraars ook de video kunnen bekijken.

Interesse in videopodcasts

De bredere ondersteuning voor videopodcasts volgt op de forse groei van het aantal gebruikers dat podcasts met video bekijkt. Jaar-op-jaar is dat aantal met 40 procent gegroeid tot meer dan 170 miljoen gebruikers, zegt de streamingdienst. Spotify meldt dat de consumptie van podcasts mét video sneller groeit dan die van podcasts met audio.

Spotify’s Vice President of Podcasts Maya Prohovnik noemt video zelfs de “kern” van de globale Spotify-beleving. Het gaat dan ook niet alleen om podcasts: het platform werkt ook aan de uitrol van muziekvideo’s. Sinds begin dit jaar zijn muziekvideo’s in onder meer Nederland, Italië, Polen en Zweden beschikbaar. In België blijft het nog wachten op de muziekvideo’s. De podcasts met video zijn al wel beschikbaar in onze contreien.

Intussen gaat het dus al om meer dan 250.000 videopodcasts, en de verwachting is dat dit aantal snel zal toenemen. Zeker nu alle makers hun podcasts met video kunnen aanbieden. Ze hoeven daar ook niet voor te betalen.

muziekstreamingontspanningpodcastpodcastsspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals