Nieuws

Philips Hue komt met oplossing voor vervelend probleem (update)

Philips Hue
© Wirestock / iStock.com
Beginnen je Philips Hue-lampen soms spontaan te branden op volledige helderheid? Je bent niet alleen. Het probleem wordt nu opgelost.

Heb je thuis slimme lampen van Philips Hue? Dan is de kans groot dat je daar de afgelopen weken wat problemen mee hebt gehad. Meerdere gebruikers meldden dat de lichten zichzelf plots inschakelden en op volle helderheid beginnen te schijnen.

Ook op de redactie merkten we het probleem op: sinds een maand schakelen ook onze Philips Hue-lampen zichzelf in, waarna ze met volle helderheid de kamer verlichten. Het lijkt er dan op alsof iemand plotseling alle lichten inschakelt via de app of de iOS-widget. Wie dat probleem de afgelopen weken meemaakte, hoeft zichzelf niet meer af te vragen waar het vandaan komt.

Foutje in Hue Bridge

Alles wijst er namelijk op het om een storing in de Philips Hue Bridge gaat. Op Reddit melden meerdere gebruikers zich met hetzelfde probleem. Daarbij is er één constante: wie de slimme lampen via bluetooth bedient, ondervindt geen problemen. Dat maakt duidelijk dat het om een softwareprobleem in de Bridge gaat.

Dat apparaat heeft onlangs een update gekregen, en daar ging dus het een en ander mee mis. Volgens het lampenmerk gaat het om compatibiliteitsproblemen met Matter: bij Philips werd die standaard niet helemaal juist geïntegreerd. Volgens het lampenmerk worden sommige radiosignalen opgepikt als een AAN-signaal. De Hue Bridge denkt dat die radiosignalen afkomstig zijn van een Hue-lichtschakelaar, waardoor de lampen meteen naar de hoogste helderheid gaan.

Oplossing – Update 16/07

Ondervind jij last van Philips Hue-lampen die plots beginnen op volle helderheid beginnen branden? Goed nieuws: weldra zal het probleem verholpen zijn. Indien je de instelling voor ‘automatische updates’ geselecteerd hebt, wordt de update die daarvoor zorgt automatisch geïnstalleerd. Dat kan sneller gebeuren dan je denkt: momenteel wordt de update uitgerold naar Philips Hue Bridges. Heb je de instelling niet ingeschakeld? Dan hoef je alleen de Hue-app te openen en daar naar de instellingen te navigeren. Daar scrol je helemaal naar onder tot je ‘Software-update’ ziet staan. Hier kan je meteen controleren of het probleem ook bij jou thuis van de baan is, en indien nodig de update ook handmatig installeren.

Uitgelicht artikel philips hue bridge Philips Hue Bridge werkt nu met Matter
domoticaphilips hueslimme lampensmarthomeverlichting

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals