Partnerinfo

Doe zoals uitgeverij Van In en bespaar drastisch op je IT infrastructuur

[Case] Bingel is het e-learningproduct van uitgeverij VAN IN voor de lagere school in Vlaanderen, dat al wordt gebruikt door bijna 300.000 leerlingen. Het succes is zo groot dat gebruikerspieken met meer dan 25.000 gelijktijdige gebruikers de infrastructuur danig op de proef stellen. Unitt zorgt voor een kostenefficiënte oplossing dankzij een vlot uitbreidbare infrastructuur die een eigen private cloud met Amazon Web Services combineert.

 
‘Digital natives’ noemen we hen, de jongeren voor wie tablet, smartphone en internet geen ‘nieuwe technologieën’ zijn maar iets wat altijd al bestond. De educatieve uitgever Van In, voor de oudere generatie bekend van de schoolboeken, heeft voor hen het e-learningplatform bingel ontwikkeld. De eerste versie van bingel werd gelanceerd in 2011, en was meteen ongezien populair. In september 2014 werd een totaal vernieuwde versie gelanceerd.
 
“Bingel is een platform waarop leerlingen oefeningen maken, in de klas of na schooltijd, en waar leerkrachten taken kunnen klaarzetten. De vernieuwde bingel bevat niet alleen interactieve opdrachten maar ook verhaallijnen en ‘gamification’. Leerlingen kunnen tussendoor een spel spelen, een avatar maken en personaliseren. De nieuwe versie is ook geschikt voor tablets. “We zien dat kinderen op een heel intuïtieve manier op een tablet ‘bingelen’. Dat geeft een heel ander gevoel dan op een pc met groot scherm”, vertelt Bram Fabeck, Project Manager bij Van In.

Huiswerk maken met 25.000 leerlingen tegelijk

“Unitt heeft zich meteen als een partner en bemiddelaar opgesteld. We hadden bingel extern laten bouwen. De ontwikkeling hebben we wel van nabij opgevolgd, maar we kennen uiteindelijk niet alle in- en uitgangen”, licht Bram Fabeck toe. “Unitt kwam proactief met oplossingen op het vlak van infrastructuur, architectuur én software”, bevestigt Kim Goeyvaerts, Solution Architect bij VAN IN. “Het is opmerkelijk wanneer je hosting-partij je plots zegt waar je exact jouw code moet aanpassen: herschrijf deze specifieke query en het hele systeem gaat een stuk sneller.”
 
Het resultaat is een erg stabiel platform met gevoelig meer performance, evalueert hij: “We zien pieken tot 60.000 unieke sessies tussen 16u en 20u. Gemiddeld halen we 25.000 gelijktijdige gebruikers, elke dag opnieuw. Dat is meer dan het dubbele van onze verwachting.”

Elastisch uitbreiden zonder overhead kosten met Amazon Web Services

“Met het oog op verdere internationale uitbreiding krijgt bingel een compleet nieuwe architectuur. De eigen private cloud-infrastructuur draait slechts enkele uren per dag op volle toeren. Genoeg schaal voorzien voor de hoogste pieken betekent een forse investering die slechts zelden echt wordt benut”, bedenkt Bram Fabeck.
 
“Unitt heeft ons zelf gesuggereerd om te kijken naar Amazon Web Services. Ook daarvoor hebben ze de nodige expertise in huis. Daardoor kan bingel op termijn een onbeperkt aantal gebruikers aan, omdat het platform binnen de tien seconden mee uitbreidt of krimpt naar de gewenste schaal.”
 
“Unitt heeft ons uitstekend geadviseerd. Ze geven ons de vrijheid om onze infrastructuur volledig om te bouwen in functie van onze noden, ook al zal onze huidige hardware-capaciteit bij Unitt dan mogelijk inkrimpen. Dit noem ik radicaal oplossingsgericht meedenken.” Hij vindt dat Unitt professionalisme uitstraalt en uiterst bereikbaar is. “Whatever it takes. Telefoons en e-mails, dag en nacht. En dat mag je letterlijk nemen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business