Partnerinfo

Mister Minit stroomlijnt applicatietoegang door gebruik te maken van Interoute’s networked cloud

[Case] Het wereldwijde cloudservicesplatform van Interoute stelt ons in staat de transitie naar de cloud geleidelijk uit te voeren. De basis van dat platform is immers Interoute’s eigen netwerk dat de serviceprovider zelf controleert en beveiligt.

 
Met 1.100 winkels in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Portugal en Scandinavië, en in de groeimarkt Oost-Europa is de Minit Groep marktleider in Europa. Het bedrijf verzorgt snelreparatiediensten van onder andere schoenen, uurwerken en smartphones. De kantoren van de Minit Groep in Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Duitsland en België staan met elkaar in verbinding via een MPLS-netwerk. Al deze vestigingen werken met bedrijfskritieke applicaties, zoals apps voor het verwerken van orders en voor financiële rapportages. En daarvoor is vanzelfsprekend een goede aansluiting op de IT-infrastructuur vereist.
 
Om dit te realiseren, maakte de Minit Groep voorheen gebruik van een eigen datacenter dat in het hoofdkantoor in België stond. Een fysiek single-datacenter bood echter te weinig opties voor het maken van disaster recovery-connecties. Philippe Barbry, ICT Director bij de Minit Groep, vertelt: “Goede disaster recovery-mogelijkheden zijn essentieel om te kunnen garanderen dat de bedrijfskritieke applicaties probleemloos blijven draaien. Een overstap naar de cloud was voor ons daarom een logische keuze.”
 
Die keuze viel op de diensten van Interoute. “Het Interoute-datacenter maakt het mogelijk de bestaande IT-netwerken en -infrastructuur direct aan te sluiten op het wereldwijde cloudservicesplatform”, zegt Barbry. De Minit Group koos voor een hybride set-up en bracht een groot deel van zijn ICT-infrastructuur onder in het state-of-the-art colocatiedatacenter van Interoute. Dit datacenter in Gent staat in rechtstreekse verbinding met alle kantoren van de Minit Groep via een MPLS-netwerk – hetzelfde als dat, wat de vestigingen onderling met elkaar verbindt. Barbry: “De voordelen van deze overstap zijn groot. Zo kunnen we onze IT-afdeling nu veel efficiënter inzetten. De focus verschuift naar het ondersteunen en verder ontwikkelen van de business op de winkelvloer en ook online. Bovendien zijn we nu in staat applicaties op een internationaal niveau te stroomlijnen.”
 
De Minit Groep is een van de vele Belgische bedrijven die op dit moment kijken naar cloudoplossingen, maar de overstap vanwege legacy nog niet volledig kunnen maken. “Voor die bedrijven is de keuze voor Interoute een veilige”, zegt Jan Dezutter, Country Manager Belux van Interoute. “Het wereldwijde cloudservicesplatform maakt het mogelijk de transitie naar de cloud geleidelijk uit te voeren. De basis van dat platform is immers Interoute’s eigen netwerk dat we zelf controleren en beveiligen.”
 
De Minit Groep, opgericht in 1957 in België, is vandaag uitgegroeid tot een internationale speler die actief is in dertien Europese landen. Het bedrijf heeft meer dan 2.100 werknemers in dienst, die werken in 1.100 verschillende winkels. De aangeboden diensten omvatten schoen- en horlogereparatie, sleutelduplicatie, personalisatiediensten (gravure en drukwerk) en smartphonereparatie. Daarnaast levert de Minit Groep een uitgebreid gamma van producten onder de eigen merknaam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business