Partnerinfo

[Partner info] Webhosting: voor welke variant kan je het best kiezen?

Het is belangrijk dat je website altijd goed bereikbaar is en snel werkt. Daarom is het kiezen van een goede webhostingaanbieder in combinatie met het juiste pakket erg belangrijk. Er zijn namelijk meerdere varianten van webhosting en allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen.

Het gaat er vooral om dat de optie die je kiest goed aansluit op je wensen. Om je keuze iets makkelijker maken gaan we dieper in op de verschillende varianten en de voor- en nadelen daarvan.

VPS-hosting

 

Wanneer je veel vrijheid wilt, is het slim om te kiezen voor VPS hosting. Bij deze vorm van hosting heb je een virtual private server welke onderdeel is van een fysieke server. Doordat je je eigen ruimte hebt, doe je met de server doen wat je zelf wilt. Je kunt dus zelf de server beveiligen en software installeren die je wilt gebruiken. Ook is de snelheid van een VPS een stuk beter omdat je de server niet hoeft te delen met andere mensen. Een nadeel is wel dat je zelf behoorlijk wat kennis nodig hebt om de server goed in te richten. Het kan daarom slim zijn om te kiezen voor extra ondersteuning.

Shared hosting

 

Het grootste voordeel van een shared hostingpakket is dat het erg goedkoop is. Dit komt doordat, zoals de naam het al zegt, je de server deelt met andere mensen. Als je een simpele website hebt dan is deze optie vaak een goede keuze. Het delen van de server heeft ook direct een nadeel, namelijk dat deze vaak een stuk langzamer werkt omdat er meerdere mensen gebruikmaken van de server. Ook is de optie minder veilig omdat je niet weet wat andere mensen op de server doen.

Dedicated server

 

Er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor een dedicated server: hierbij krijg je je eigen server van de hostingaanbieder. Ook deze optie heeft zijn voor- en nadelen. Je kunt je voorstellen dat dit een stuk duurder is dan shared hosting of een VPS. Daarentegen heb je wel veel meer mogelijkheden; naast je website kun je ook verschillende applicaties laten draaien op de server. Wel moet je bij een dedicated server, net als bij de virtual private server over meer kennis beschikken.

Waar moet je op letten?

 

Bij het afsluiten van een hostingpakket zijn er een aantal dingen waar je altijd goed naar moet kijken. Aan de ene kant wil je natuurlijk niet betalen voor zaken die je niet gebruikt, maar je wilt wel dat je hostingpakket voldoet aan alle eisen zodat je website optimaal werkt. Kijk daarom altijd naar de volgende zaken:

 

  • SSD-opslag
  • Dataverkeer
  • Back-ups
  • Beveiliging
  • E-mail

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business